Let op! Op dit moment zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar. Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Grote brand bij restaurant Nieuw Schaijk

Geplaatst op zondag 15 mei 2022

Vannacht woedde een grote brand in restaurant Nieuw Schaijk. Waarnemend burgemeester Paul Rüpp laat weten: “Gelukkig vielen er geen slachtoffers en de brandweer en politie hebben uitstekend werk geleverd. Maar de brand heeft een enorme impact op het hele dorp. We leven mee met de inwoners van Schaijk, maar vooral met de familie Tielemans die haar levenswerk in vlammen zag opgaan.”

De carnavalsactiviteiten in Schaijk die voor deze zondag op het programma staan, gaan gewoon door zoals gepland.

• Lokaal eigendom bij grootschalige opwek energie

18 mei 2022 - Gemeente Maashorst wil energieneutraal worden. De gemeente vindt dat inwoners en bedrijven voor minstens 50 procent moeten kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van grootschalige zonne- en/of windenergieprojecten binnen Maashorst. Om dit mogelijk te maken is er een lokaal beleidskader opgesteld met uitgangspunten en randvoorwaarden.

• Concept saneringsprogramma geluid 138 woningen in de voormalige gemeente Landerd

17 mei 2022 - In de Wet geluidhinder is de bepaling opgenomen dat woningen die op 1 maart 1986 een te hoge geluidbelasting op de gevel hadden vanwege wegverkeer, aangemerkt worden als een saneringssituatie. Gemeenten hebben de wettelijke verplichting deze woningen te onderzoeken en daar waar noodzakelijk geluidreducerende maatregelen te treffen.

• Fietstunnel Oude Maasstraat vanaf 30 mei tijdelijk gesloten

17 mei 2022 - Op maandag 30 mei starten de rioleringswerkzaamheden in de Oude Maasstraat. Hiervoor moet de fietstunnel enkele weken worden afgesloten en het fietsverkeer wordt daarbij omgeleid.

• Help mee de Japanse duizendknoop te bestrijden

17 mei 2022 - De Japanse duizendknoop groeit erg snel. De wortels zijn heel sterk en kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en andere bouwwerken. Daarnaast overwoekert de plant alle andere planten en struiken. De gemeente Maashorst wil daarom de plant bestrijden en heeft daarbij uw hulp nodig!