De KinderTrendrede van kindergemeenteraad Maashorst komt eraan!

Geplaatst op woensdag 8 juni 2022

Bron: kindergemeenteraad

Bent u nieuwsgierig naar de ideeën en adviezen van de Kindergemeenteraad Maashorst? Kom dan op woensdag 15 juni om 15.00 uur naar de uitreiking van de KinderTrendrede in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. De leden van de kindergemeenteraad dragen hun rede voor en overhandigen deze officieel aan het bestuur van de gemeente Maashorst.

Aanmelden

Wilt u de slotbijeenkomst van de Kindergemeenteraad Maashorst 2022 bijwonen? Meldt u zich dan aan via kindergemeenteraad@gemeentemaashorst.nl.

Het voortraject

Op basis van de ingezonden video-pitches van de groep 7-leerlingen zijn drie onderwerpen gekozen:

• Omkijken naar elkaar
  • Sport en spel
  • Natuur en gezondheid

Als voorbereiding op de KinderTrendrede zijn de kinderen op excursie geweest bij VluchtelingenWerk, de buurtsportcoaches en de permacultuurtuin.

Twee weken later hebben de kinderraadsleden een workshop gehad om hun ideeën om te zetten in adviezen. De workshop werd verzorgd door PakhuisB en Teach the Future.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?