Vraag samen subsidie aan voor je bijzondere beweegplan

Geplaatst op maandag 20 juni 2022

Bron: Communicatie

Het sportakkoord gaat door in 2022! Je kunt dit jaar als organisatie in gemeente Maashorst subsidie aanvragen voor een initiatief dat bijdraagt aan een van de thema’s. Aanvragen kun je indienen tussen 1 en 31 juli. Per plan kun je € 3000 subsidie ontvangen.

Waarom het sportakkoord?

Met het sportakkoord willen we sport en bewegen voor iedereen mogelijk maken. Ook willen we dat organisaties slim samenwerken. De thema’s zijn:

• Inclusief Sporten en bewegen
  • Van jongs af aan vaardig
  • Vitale sport- en beweegaanbieders

We hebben ook een kort filmpje gemaakt met uitleg over het sportakkoord, dat je kunt vinden op YouTube met de zoekterm ‘Sportakkoord Maashorst’.

Heb je een idee?

Wil je een idee omzetten in een gezamenlijk plan? ‘Landerd SpoRtZO’ en ‘Guus beweegt je’ kunnen je helpen met de aanvraag. Is je gezamenlijke plan helemaal rond? Dan kun je de subsidie aanvragen via onze website. Daar staan ook alle voorwaarden op een rij.

Voorbeelden van afgelopen jaar

In verschillende dorpen in Maashorst hebben we al sportakkoordactiviteiten gehad. De kaartenactie ‘Fit door het Leven’ bijvoorbeeld. ‘Bewegen met plezier’ is een ander initiatief dat door het sportakkoord is opgezet. Maar ook OldStars Walking Handball is een goed voorbeeld van een activiteit die bij onze thema’s past.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?