Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: Klimaat en milieu

Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?

Op deze informatiemarkt staan 10 tot 15 partijen met een informatiestand, die met elkaar alle vragen kunnen beantwoorden over het verduurzamen van je huis of je mobiliteit. Daarnaast zijn er themalezingen van zo'n 15 minuten die dieper ingaan op specifieke onderwerpen van verduurzaming. Ook kan er een proefrit gemaakt worden met een elektrische deelauto.

De informatiemarkt vindt plaats op zaterdag 25 juni van 11.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: dorpshuis Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk.

Verloting 20 woningscans

Gemeente Maashorst ondersteunt deze duurzame ambities en stelt daarom 20 woningscans van Brabant Woont Slim ter waarde van € 395,- beschikbaar. Kom en laat je informeren, zodat je de juiste keuze kunt maken om de energiekosten zo laag mogelijk te houden en bij te dragen aan de verduurzaming van gemeente Maashorst!

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Kermis Odiliapeel

22 jun 2022 - Vanaf vrijdag 24 juni tot en met maandag 27 juni is het kermis in Odiliapeel. Lekker zweven en oliebollen eten op het Terraveenplein of gezellig wat drinken op het grote terras met volop muziek.