Nieuw gemeentewapen Maashorst

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: Communicatie

Op 21 juni ontving burgemeester Paul Rüpp het wapendiploma van het wapen van de gemeente Maashorst. Het wapendiploma werd door een delegatie van de Hoge Raad van Adel overhandigd aan de burgemeester.

Burgemeester Rüpp krijgt het wapendiploma van de Hoge AdelFoto: Marc van Zuijlen

Verbinding van twee gemeenten

Om voor Maashorst tot een nieuw gemeentewapen te komen werden de heemkundekringen uit Uden, Schaijk & Reek, Zeeland en de Noord-Brabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde (NBCWV) gevraagd om mee te denken en advies te geven over het ontwerp. Zij kennen de lokale geschiedenis en tradities als geen ander.

Gezamenlijk kwamen ze tot een unaniem advies voor een ontwerp gebaseerd op de oude gemeentewapens van Uden en Landerd. Het nieuwe wapen is een wapen met een schild in het hart. De ondergrond is het wapen van Uden en in het hart is het wapen van Landerd geplaatst. De verbinding van de twee wapens tot een nieuw wapen voor Maashorst benadrukt de verbinding van de twee gemeenten.

wapendiploma gemeente Maashorst

Dank aan heemkunde en commissie (NBCWV)

De burgemeester sprak in de bijeenkomst zijn waardering uit over de wijze waarop alle heemkundekringen en de NBCWV een actieve en enthousiaste bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp voor het nieuwe wapen. Een goed verlopen proces met een mooi resultaat.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?