Nieuw gemeentewapen Maashorst

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: Communicatie

Op 21 juni ontving burgemeester Paul Rüpp het wapendiploma van het wapen van de gemeente Maashorst. Het wapendiploma werd door een delegatie van de Hoge Raad van Adel overhandigd aan de burgemeester.

Burgemeester Rüpp krijgt het wapendiploma van de Hoge AdelFoto: Marc van Zuijlen

Verbinding van twee gemeenten

Om voor Maashorst tot een nieuw gemeentewapen te komen werden de heemkundekringen uit Uden, Schaijk & Reek, Zeeland en de Noord-Brabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde (NBCWV) gevraagd om mee te denken en advies te geven over het ontwerp. Zij kennen de lokale geschiedenis en tradities als geen ander.

Gezamenlijk kwamen ze tot een unaniem advies voor een ontwerp gebaseerd op de oude gemeentewapens van Uden en Landerd. Het nieuwe wapen is een wapen met een schild in het hart. De ondergrond is het wapen van Uden en in het hart is het wapen van Landerd geplaatst. De verbinding van de twee wapens tot een nieuw wapen voor Maashorst benadrukt de verbinding van de twee gemeenten.

wapendiploma gemeente Maashorst

Dank aan heemkunde en commissie (NBCWV)

De burgemeester sprak in de bijeenkomst zijn waardering uit over de wijze waarop alle heemkundekringen en de NBCWV een actieve en enthousiaste bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp voor het nieuwe wapen. Een goed verlopen proces met een mooi resultaat.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?