Rijbewijs vernieuwen? Regel het online!

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: burgerzaken

Wilt u uw rijbewijs vernieuwen of wilt u een nieuw rijbewijs in verband met een categorie-uitbreiding? Dat kan voortaan online. (Deze link gaat naar een andere website)

Eén keer naar het gemeentehuis

Eerder moest u hiervoor twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om het rijbewijs aan te vragen, één keer om het rijbewijs op te halen. Het aanvragen kan voortaan digitaal, zodat u alleen naar het gemeentehuis hoeft te komen om het rijbewijs op te halen. U moet hiervoor wel een afspraak (Deze link gaat naar een andere website) maken. Afhalen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdag- en donderdag tot 20.00 uur. Dit bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis én de gemeente Maashorst zet hiermee alweer een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Erkende fotograaf

Als u het rijbewijs online aan wilt vragen, laat dan een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De RDW stuurt u vervolgens een mail waarna u thuis online uw rijbewijs kunt aanvragen. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe verlengt u online uw rijbewijs?

Kijk voor het online verlengen van uw rijbewijs op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen (Deze link gaat naar een andere website) of bekijk het YouTube-filmpje van RDW | Online verlengen rijbewijs (Deze link gaat naar een andere website).

Uitzonderingen

Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of uw rijbewijs is gestolen of kwijtgeraakt, dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?