Helaas is de gemeente Maashorst tijdelijk niet bereikbaar per telefoon. Excuus voor het ongemak en hopelijk is het probleem snel verholpen.

Rijbewijs vernieuwen? Regel het online!

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: burgerzaken

Wilt u uw rijbewijs vernieuwen of wilt u een nieuw rijbewijs in verband met een categorie-uitbreiding? Dat kan voortaan online.

Eén keer naar het gemeentehuis

Eerder moest u hiervoor twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om het rijbewijs aan te vragen, één keer om het rijbewijs op te halen. Het aanvragen kan voortaan digitaal, zodat u alleen naar het gemeentehuis hoeft te komen om het rijbewijs op te halen. U moet hiervoor wel een afspraak maken. Afhalen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdag- en donderdag tot 20.00 uur. Dit bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis én de gemeente Maashorst zet hiermee alweer een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Erkende fotograaf

Als u het rijbewijs online aan wilt vragen, laat dan een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De RDW stuurt u vervolgens een mail waarna u thuis online uw rijbewijs kunt aanvragen. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe verlengt u online uw rijbewijs?

Kijk voor het online verlengen van uw rijbewijs op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen of bekijk het YouTube-filmpje van RDW | Online verlengen rijbewijs.

Uitzonderingen

Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of uw rijbewijs is gestolen of kwijtgeraakt, dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

• Gemeente Maashorst telefonisch niet bereikbaar

29 jun 2022 - Helaas is de gemeente Maashorst tijdelijk niet bereikbaar per telefoon. Excuus voor de overlast en hopelijk is het probleem snel verholpen.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.