Rijbewijs vernieuwen? Regel het online!

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: burgerzaken

Wilt u uw rijbewijs vernieuwen of wilt u een nieuw rijbewijs in verband met een categorie-uitbreiding? Dat kan voortaan online. (Deze link gaat naar een andere website)

Eén keer naar het gemeentehuis

Eerder moest u hiervoor twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om het rijbewijs aan te vragen, één keer om het rijbewijs op te halen. Het aanvragen kan voortaan digitaal, zodat u alleen naar het gemeentehuis hoeft te komen om het rijbewijs op te halen. U moet hiervoor wel een afspraak (Deze link gaat naar een andere website) maken. Afhalen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdag- en donderdag tot 20.00 uur. Dit bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis én de gemeente Maashorst zet hiermee alweer een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Erkende fotograaf

Als u het rijbewijs online aan wilt vragen, laat dan een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De RDW stuurt u vervolgens een mail waarna u thuis online uw rijbewijs kunt aanvragen. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe verlengt u online uw rijbewijs?

Kijk voor het online verlengen van uw rijbewijs op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen (Deze link gaat naar een andere website) of bekijk het YouTube-filmpje van RDW | Online verlengen rijbewijs (Deze link gaat naar een andere website).

Uitzonderingen

Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of uw rijbewijs is gestolen of kwijtgeraakt, dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?