Gemeenteraad draagt Paul Rüpp voor als nieuwe burgemeester Maashorst

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022

Donderdagavond 30 juni stemde de gemeenteraad van Maashorst in met de voordracht van Paul Rüpp als nieuwe burgemeester voor gemeente Maashorst. De raad hoopt hem in de raadsvergadering van 27 september 2022 te mogen installeren.

De gemeenteraad stemde in met het advies van de vertrouwenscommissie, die in de afgelopen weken vanaf het opstellen van de profielschets de werving voorbereidde en de selectiegesprekken voerde. Het totaal aantal sollicitatiebrieven was elf, waarvan één vrouw en tien mannen. Er zaten tien sollicitanten bij met als achtergrond (oud-) burgemeesters/wethouders en overige politiek c.q. overheid en één persoon met een achtergrond in de particuliere sector/vrije beroepen.

Wie is Paul Rüpp

De heer Rüpp is sinds 1 januari 2022 waarnemend burgemeester van gemeente Maashorst. Hij woont al sinds zijn jeugd in de gemeente en was eerder ook al wethouder in Uden (1991-1998). Sinds 2003 was hij lid van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant met de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling. In 2009 volgde een benoeming tot voorzitter van het college van Bestuur van de Avans Hogeschool. Die functie beëindigde hij in 2021. Hij is Kamerheer van Koning Willem-Alexander in de provincie Noord-Brabant.

Vervolg benoeming

De aanbeveling om Paul Rüpp te benoemen, wordt nu voorgelegd aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ter afsluiting van de procedure ondertekent de Koning het Koninklijk benoemingsbesluit. Naar verwachting kan Paul Rüpp dan in de raadsvergadering van 27 september 2022 worden beëdigd door de Commissaris van de Koning. Daarna is de burgemeester officieel in functie.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.