Start aanleg snelfietsroute naar Veghel

Geplaatst op woensdag 17 augustus 2022

Op 29 augustus starten de werkzaamheden voor de aanleg van de snelfietsroute Uden-Veghel. Tussen de brug over de N264 en Mariaheide legt de gemeente Maashorst langs de Corridor, aan de zijde van de A50, een tweezijdig breed fietspad aan.

De aanleg begint met werkzaamheden aan de brug over de Leijgraaf. Deze brug is al langer toe aan onderhoud. De gemeente combineert deze werkzaamheden met het aanleggen van het fietspad. Omdat de brug ook versterkt moet worden, is het noodzakelijk om de Corridor voor alle verkeer af te sluiten. Het auto- en fietsverkeer wordt dan omgeleid met behulp van borden.

Tegelijkertijd worden er werkzaamheden langs de Corridor uitgevoerd om het fietspad te kunnen verbreden. De gemeente verwacht dat na ongeveer acht weken de fietsers weer langs de Corridor kunnen fietsen. Het autoverkeer moet dan nog even gebruik blijven maken van de omleiding omdat ook de kruising Corridor-Hoogstraat wordt aangepast.. Eind november is het werk naar verwachting klaar.

Vragen

Heeft u vragen over de uitvoering van het werk? Neem dan contact op met Erik Hendriks, toezichthouder van de gemeente Maashorst, op telefoonnummer (0413) 28 19 11.