Installatie burgemeester Rüpp geannuleerd

Geplaatst op maandag 19 september 2022

De geplande installatie van Paul Rüpp tot burgemeester van Maashorst op dinsdag 27 september aanstaande gaat niet door. De burgemeester heeft onverwacht slecht nieuws gekregen over zijn gezondheid. In afwachting van nader onderzoek en een mogelijk behandelplan, is besloten de installatie te annuleren.

Bij een kleine medische ingreep ruim twee weken geleden werd verdacht weefsel aangetroffen bij Rüpp. Nader onderzoek bevestigt inmiddels dat er sprake is van kanker met lichte uitzaaiingen. Rüpp gaat nu eerst met zijn oncologen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zodra er meer duidelijkheid is over het vervolg, wordt besloten hoe nu verder.

“Tot dat moment blijf ik mijn ambt, waar ik zoveel plezier aan beleef en energie uithaal, uitoefenen”, aldus Rüpp. “Ik voel me nu namelijk (nog) prima. Maar dit nieuws is een grote klap en werpt natuurlijk een ander licht op de toekomst. Het is in elke geval niet gepast om de installatie nu te voltrekken.”

De agenda van de burgemeester wordt de komende dagen wel enigszins aangepast, in verband met overleg met medisch specialisten. Zijn afspraken worden zoveel mogelijk overgenomen door de wethouders in de functie van locoburgemeester.

Burgemeester Rüpp heeft vanavond de gemeenteraad geïnformeerd. Hij heeft nauw contact met de Commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties over mogelijke vervolgacties als er meer duidelijkheid is over het te volgen behandelplan.

Meer nieuws

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

 • Uitnodiging Inspreekavond Kadernota 2024

  1 jun 2023 - De gemeenteraad wil jou als inwoner van Maashorst graag betrekken bij het bepalen van de koers voor de komende jaren; waar willen we ons gemeentegeld voor 2024 aan besteden.

 • Samenwerking in natuurgebied De Maashorst krijgt nieuwe vorm

  31 mei 2023 - In natuurgebied De Maashorst werken de gemeenten Bernheze, Maashorst en Oss samen met Staatsbosbeheer en waterschap Aa en Maas aan de ontwikkeling en het beheer van het gebied. Zij doen gezamenlijk wat samen moet en pakken zaken zelfstandig op waar dat kan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?