Extra geld beschikbaar voor klimaatsubsidie afkoppelen en vergroenen

Geplaatst op woensdag 28 september 2022

Goed nieuws: het enthousiasme over de regeling ‘klimaatadaptatie’ is erg groot! Deze regeling zorgt er voor dat inwoners subsidie aan kunnen vragen voor het vergroenen van daken en het opvangen van regenwater. Het maximale bedrag wat we uit konden geven is nu toegekend. “Maar we willen graag dit enthousiasme vasthouden.” legt wethouder Jeroen van den Heuvel uit. “Daarom hebben we samen met Waterschap Aa en Maas besloten extra krediet beschikbaar te stellen. Voor 2022 hebben we totaal € 20.000,- extra in de subsidiepot gedaan. Je kunt dus nog steeds subsidie aanvragen!”

Regeling subsidie klimaatadaptatie

U kunt subsidie in de regeling klimaatadaptatie aanvragen voor:

 1. Het aanleggen van een groen dak.
 2. Het opvangen van regenwater met een regenton.
 3. Het opvangen van regenwater met een wadi: een verlaagd gedeelte van de tuin waar regenwater naartoe stroomt.
 4. Het opvangen van regenwater met infiltratiekratten: een ondergrondse opslagruimte voor regenwater.

U kunt maximaal €5.000,- aan subsidie aanvragen. U kunt de aanvraag doen voor een woning, bedrijfspand of je vereniging.

Hoe kan ik de klimaatsubsidie aanvragen?

Op de pagina Subsidie afkoppelen en vergroenen kunt u de subsidie aanvragen. 

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?