Extra geld beschikbaar voor klimaatsubsidie afkoppelen en vergroenen

Geplaatst op woensdag 28 september 2022

Goed nieuws: het enthousiasme over de regeling ‘klimaatadaptatie’ is erg groot! Deze regeling zorgt er voor dat inwoners subsidie aan kunnen vragen voor het vergroenen van daken en het opvangen van regenwater. Het maximale bedrag wat we uit konden geven is nu toegekend. “Maar we willen graag dit enthousiasme vasthouden.” legt wethouder Jeroen van den Heuvel uit. “Daarom hebben we samen met Waterschap Aa en Maas besloten extra krediet beschikbaar te stellen. Voor 2022 hebben we totaal € 20.000,- extra in de subsidiepot gedaan. Je kunt dus nog steeds subsidie aanvragen!”

Regeling subsidie klimaatadaptatie

U kunt subsidie in de regeling klimaatadaptatie aanvragen voor:

1. Het aanleggen van een groen dak.
  2. Het opvangen van regenwater met een regenton.
  3. Het opvangen van regenwater met een wadi: een verlaagd gedeelte van de tuin waar regenwater naartoe stroomt.
  4. Het opvangen van regenwater met infiltratiekratten: een ondergrondse opslagruimte voor regenwater.

U kunt maximaal €5.000,- aan subsidie aanvragen. U kunt de aanvraag doen voor een woning, bedrijfspand of je vereniging.

Hoe kan ik de klimaatsubsidie aanvragen?

Op de pagina Subsidie afkoppelen en vergroenen kunt u de subsidie aanvragen.

• Raadsvergadering 23 maart 2023

22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

• Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

• Voorgenomen verpachting Uden

22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

• Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.