Terugblik op CNO Maashorst in JenV Magazine

Geplaatst op woensdag 5 oktober 2022

Eind mei vroeg staatssecretaris Eric van der Burg de Veiligheidsregio Brabant Noord om twee weken crisisnoodopvang te bieden aan 150 asielzoekers. Begin juni gaf de gemeente Maashorst een ‘go’. Drie weken later was op een ongebruikt voetbalveld een klein dorp verrezen, met 38 woonunits, 14 douchecabines en een grote centrale paviljoentent voor maaltijden en recreatie. Er stond ook een projectorganisatie met onder meer tolken, catering, beveiliging, schoonmaak, EHBO en vrijwilligers. Programmamanager Marcel van der Steen van de gemeente Maashorst: “Andere gemeenten zetten lege sporthallen in, of zelfs een fabriekshal en daar hebben wij ook echt naar gekeken. Maar wij besloten al snel dat we dit anders wilden doen. Deze mensen hebben een menswaardige opvang nodig. Rust, ruimte en privacy.”

Lees het hele artikel verder op de website van JenV Magazine (Deze link gaat naar een andere website).

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?