De ‘Veilig weer naar school week’

Geplaatst op woensdag 26 oktober 2022

Bron: Anemarie van Maanen

De herfst is weer begonnen. Tijd voor kouder weer, kortere dagen én ook: fietsverlichting. Door de drukte van alledag vergeten we het weleens om de fiets van jezelf of je kind na te lopen. Dan is het opeens eind oktober, gaat de wintertijd in en werkt de verlichting niet.
Daarom starten we in de week na de herfstvakantie met de actie ‘Veilig weer naar school week’. Via posters en berichten op social media herinneren we je eraan om samen met je kind de fietsverlichting te controleren en om de fietsverlichting AAN te zetten.

Weet jij al waar je bij fietsverlichting op moet letten?

Met goede fietsverlichting zien andere weggebruikers niet alleen jouw kind goed, ook signaleert hij of zij zelf beter wat er op straat gebeurt. Controleer de tweewieler daarom op onderstaande punten:

  • Kleur: het voorlicht moet wit of geel zijn, achter is alleen rood licht toegestaan
  • Schijnrichting: het fietslicht moet altijd recht voor- of achteruit schijnen.
  • Locatie: losse lampjes kun je bevestigen aan het stuur of op je bovenlichaam en rugzak of bagagedrager. Op het hoofd, de armen of benen mag niet.
  • Niet knipperen: ook al lijkt het voor extra zichtbaarheid te zorgen, fietsverlichting mag niet knipperen. Doe het licht dit wel, dan riskeer je een boete.
  • Reflectoren: een rode reflector is verplicht op de achterkant van je fiets. Daarnaast heeft iedere trapper twee gele reflectoren nodig, en de velgen of banden een witte of gele reflectieband.

Laten we er samen voor zorgen dat onze scholieren deze herfst en winter veilig thuiskomen door hun verlichting AAN te zetten.
‘Veilig weer naar school week’ is onderdeel van de campagne van ‘Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers’.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?