Jong en eenzaam, wat dan? Maak makkelijk contact in het MC

Geplaatst op woensdag 2 november 2022

Bron: Webredactie

In Jongerencentrum het MC ben je welkom

In jongerencentrum MC in Uden zijn alle jongeren tussen de 10-25 jaar welkom. Elke dag is er wel iets te doen. “Dat maakt het wel makkelijk om hier de drempel over te stappen”, legt jongerenwerker Iris Driessen uit. “We zien regelmatig nieuwe gezichten, nu helemaal omdat we ook in Schaijk, Reek en Zeeland actief zijn.”

Voorkomen van eenzaamheid

De afgelopen jaren is het MC gelukkig veel open kunnen zijn. En dat is heel belangrijk geweest. In het MC maak je als jongere contact en kun je leren van leeftijdsgenoten. “En dat is nodig”, zegt Iris “Hierdoor zijn voor veel jongeren grotere problemen voorkomen. Ook chronische eenzaamheid.“

Vertrouwensband

Want eenzaam zijn we allemaal wel eens. Het wordt een probleem als je dagelijks eenzaam bent of als je voelt dat dit je belemmert. Sommige jongeren durven bijvoorbeeld niet meer naar buiten te gaan. “Als je dan toch bij het MC binnenstapt, via Join Us of voor een andere activiteit, is er altijd iemand die je welkom heet. De jongerenwerker wordt een vertrouwd gezicht waar je veilig op af kunt stappen als je ergens mee zit. En wie weet kom je er al snel achter dat je best snel contact legt met anderen.” 

Rotdag

Voor Iris en haar collega’s is het belangrijk om je als jongeren een toekomstperspectief te geven. “Ik geef ze een keuze, ik daagt ze uit. Daar zie je jongeren echt van groeien. Laatst hoorde ik een jongere zeggen ‘Maandag is een rotdag op school. Maar dan mag ik ’s- avonds naar het MC en daar word ik dan weer helemaal blij van.’ Een geweldig compliment!”  

Herken je jezelf of iemand die je goed kent in dit verhaal? Neem contact op met jongerenwerker Iris Driessen, bel/app 06 – 10613992 of mail Iris@compass-uden.nl. Je mag natuurlijk ook binnenlopen bij het MC in Uden. Er is iets te doen voor verschillende leeftijdsgroepen tussen de 12 en 30 jaar. Check de website van MC Uden voor openingstijden van de open inloop en welke activiteiten er zijn: https://www.inuje.nl (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?