Interventieteam onderzoekt bedrijfspand na klachten over vreemde geur

Geplaatst op woensdag 9 november 2022

Dinsdag 8 november voerde het interventieteam Maas & Leijgraaf een grootschalig onderzoek uit na klachten over een zoete lucht bij een pand op het bedrijventerrein Loopkant-Liessent. Alle 23 units in het pand werden onderzocht. “Een mooie test van onze  samenwerking”, aldus burgemeester Rüpp. Er werden overigens bij deze interventie geen strafbare zaken aangetroffen.

De wijkagent kreeg meerdere klachten over een opvallende, zoete geur in de lucht bij een bedrijfspand aan de Weverstraat op het bedrijventerrein Loopkant-Liessent in gemeente Maashorst. Zo’n lucht kan het gevolg zijn van opslag, productie of afval van synthetische drugs. Dus schakelde de politie de hulp in van het Interventieteam Maas & Leijgraaf. In dat team werken de politie, de gemeenten Land van Cuijk en Maashorst en de omgevingsdienst Brabant-Noord samen om criminaliteit en ondermijning (verborgen strafbare activiteiten) te bestrijden.

Drugshond

Dinsdagochtend 8 november ging het team naar het pand. Ter plaatse werden zowel de eigenaar van het pand als de huurders van de 23 units ín het pand verzocht alle ruimten te openen. Daar werkten allen overigens onmiddellijk aan mee. Elke ruimte werd onderzocht, onder andere met behulp van speurhonden van de douane die speciaal getraind zijn om verdovende middelen en tabak op te sporen. Ook deed de omgevingsdienst onderzoek naar de luchtkwaliteit. Daarnaast checkte een gemeenteambtenaar ‘bouw en toezicht’ of alle vergunningen in orde waren.

Geen onrechtmatige activiteiten

Burgemeester Rüpp: “Gelukkig bleek deze keer alles in orde. De precieze oorzaak van die rare lucht is op deze locatie dus niet ontdekt. Toch zijn we tevreden over deze actie. De samenwerking was effectief en we zijn vooral blij met de alertheid van omwonenden en eigenaren van omliggende panden. We komen liever een keer tevergeefs dan dat een vermoeden van crimineel gebruik niet wordt gemeld. Hoe vaker we gaan kijken, hoe eerder we immers daadwerkelijke onwettige activiteiten kunnen stoppen!”

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?