uitnodiging: Bijeenkomst buitengebied Maashorst veilig en weerbaar

Geplaatst op maandag 21 november 2022

Door de grote mate van anonimiteit en toenemende leegstand in het buitengebied vinden in onze regio relatief veel inbraken plaats. Met name in de winterperiode. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 1 op de 5 agrariërs in Brabant benaderd wordt voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor twijfelachtige doeleinden. Denk hierbij aan drugslabs en kwekerijen in het buitengebied, evenals dumpingen van drugsafval in sloten en gierkelders. Doorgaans wordt weerstand geboden tegeneen crimineel aanbod en de verleiding van ‘het snelle geld’. Toch zijn ondernemers en inwoners kwetsbaar. Financiële onzekerheid of een verminderd toekomstperspectief werken hier niet positief aan mee. 

Programma

Op woensdag 30 november aanstaande gaan we onder begeleiding van Ewout Genemans in gesprek over de uitdagingen, risico’s én kansen die er zijn op het gebied van veiligheid in het buitengebied van Maashorst. Ewoud is bekend als televisieproducent en presentator van onder meer Bureau Hofstad en Ewout&. Het doel van de bijeenkomst is om samen te bouwen aan weerbaarheid en vertrouwen. Er zijn sprekers uitgenodigd die graag hun kennis delen en vertellen uit eigen ervaring. Na afloop is er tijd voor een borrel.

 • Datum: 30 november 2022
 • Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • Locatie: De Buitenhorst, Franse Baan 4, Schaijk
 • Voor wie: Ondernemers en bewoners uit het buitengebied (en andere geïnteresseerden)

Download hier (PDF, 204.8 kB)de uitnodiging.

Aanmelden

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Meld je daarom aan via veiligheid@gemeentemaashorst.nl. Niet aangemeld? Dan ben je alsnog van harte welkom

Meer nieuws

 • Raadsvergadering 23 maart 2023

  22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

 • Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

  22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

 • Voorgenomen verpachting Uden

  22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

 • Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

  22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?