uitnodiging: Bijeenkomst buitengebied Maashorst veilig en weerbaar

Geplaatst op maandag 21 november 2022

Door de grote mate van anonimiteit en toenemende leegstand in het buitengebied vinden in onze regio relatief veel inbraken plaats. Met name in de winterperiode. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 1 op de 5 agrariërs in Brabant benaderd wordt voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor twijfelachtige doeleinden. Denk hierbij aan drugslabs en kwekerijen in het buitengebied, evenals dumpingen van drugsafval in sloten en gierkelders. Doorgaans wordt weerstand geboden tegeneen crimineel aanbod en de verleiding van ‘het snelle geld’. Toch zijn ondernemers en inwoners kwetsbaar. Financiële onzekerheid of een verminderd toekomstperspectief werken hier niet positief aan mee. 

Programma

Op woensdag 30 november aanstaande gaan we onder begeleiding van Ewout Genemans in gesprek over de uitdagingen, risico’s én kansen die er zijn op het gebied van veiligheid in het buitengebied van Maashorst. Ewoud is bekend als televisieproducent en presentator van onder meer Bureau Hofstad en Ewout&. Het doel van de bijeenkomst is om samen te bouwen aan weerbaarheid en vertrouwen. Er zijn sprekers uitgenodigd die graag hun kennis delen en vertellen uit eigen ervaring. Na afloop is er tijd voor een borrel.

  • Datum: 30 november 2022
  • Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Locatie: De Buitenhorst, Franse Baan 4, Schaijk
  • Voor wie: Ondernemers en bewoners uit het buitengebied (en andere geïnteresseerden)

Download hier de uitnodiging.

Aanmelden

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Meld je daarom aan via veiligheid@gemeentemaashorst.nl. Niet aangemeld? Dan ben je alsnog van harte welkom

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?