Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Vraag het de boswachter: drones

Geplaatst op woensdag 23 november 2022

Iedere maand wordt een van de boswachters in het natuurgebied De Maashorst een vraag gesteld die leeft bij de bezoekers van het natuurgebied. Deze keer een vraag over drones.

Mag ik met een drone vliegen boven natuurgebied De Maashorst (en Herperduin)?

Boswachter Wouter van den Dungen: “Boven het gehele natuurgebied mag niet gevlogen worden zonder toestemming van de autoriteiten. Dat geldt voor alle drones en heeft alles te maken met de veiligheid van het vliegverkeer bij vliegbasis Volkel. Toch zien we nog wel eens mensen met drones in het gebied. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op, maar is niet alleen verboden in verband met het vliegverkeer maar ook niet wenselijk met het oog op natuur. Het vliegen met drones verstoort in het wild levende dieren en vogels.

Daarnaast staan er ook pittige boetes op het vliegen van drones in natuurgebied De Maashorst. Boetes beginnen met ongeveer 150 euro en lopen op als er sprake is van meer gevaar of als er al vaker een boete is uitgeschreven. Processen-verbaal worden altijd doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie en je loopt het risico dat je drone in beslag wordt genomen."

Daarom deze tip van Wouter: “In de natuur kun je prachtige plaatjes schieten van planten en dieren, maar doe dat vanaf de grond en zorg dat je niets verstoort. Het is natuurlijk ook veel leuker om ze zelf door de kijker te zien."

Wilt u meer weten over de regels die gelden voor het vliegen met drones? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?