Verloting kavels De Ruiter geslaagd

Geplaatst op donderdag 8 december 2022

Gisteravond vond de verloting van de 23 zelfbouwkavels in plangebied De Ruiter plaats in het gemeentehuis. Omdat de hoeveelheid inschrijvingen (ruim 120) het aanbod ruimschoots overtrof, werd de verloting van de bouwkavels van de 4 tweekappers en 19 vrijstaande woningen in tweeën geknipt. De notaris heeft alle 23 bouwkavels via de verloting kunnen toekennen. Voor de gelukkigen die de kavel van hun keuze konden reserveren, start nu het officiële verkoopproces. De inschrijvers die niet werden ingeloot, konden hun naam laten toevoegen op de reservelijst.

Franko van Lankvelt, wethouder wonen, was ook aanwezig bij de verloting: “De vraag naar woningen, ook zelfbouwkavels, is groot. Ontzettend fijn dus dat de kopers binnenkort aan de slag kunnen met hun nieuwe woning. We verwachten dat het terrein begin 2e kwartaal 2023 bouwrijp is en dan kan de schop de grond in. De Ruiter is een prachtig stukje Uden met natuur op loopafstand. We gaan dit woongebied ook groen inrichten.”

Het woningbouwplan De Ruiter is de laatste fase in de ontwikkeling van de woonwijk Hoenderbos in Uden-Zuid. De 23 kavels maken deel uit van een groter woningbouwplan waar later ook Area, BPD Gebiedsontwikkeling, Bouwcombinatie Uden-Zuid (Hendriks Coppelmans) en Van Wanrooij Projectontwikkeling huur- en koopwoningen gaan bouwen. Het volgende plan waar gemeentelijke kavels uitgegeven zullen worden, is Eikenheuvel, grenzend aan De Ruiter. Dit plan is nog in ontwikkeling en het zal nog enige tijd duren voordat de verkoop van deze kavels (minimaal 30) kan starten

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?