Rianne Donders waarnemend burgemeester voor gemeente Maashorst

Geplaatst op donderdag 15 december 2022

Rianne Donders-De Leest is de nieuwe (waarnemend) burgemeester van gemeente Maashorst. Zo besloot Commissaris van de Koning Ina Adema vanmiddag, na overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Maashorst. Mevrouw Donders neemt de functie waar na de ziekmelding van Paul Rüpp.

Vanmiddag legde Rianne Donders meteen de eed af en start per direct op vrijdag 16 december. Ze was eerder burgemeester in Roermond (2015-november 2022) en de fusiegemeente Geldrop-Mierlo (2004-2015). Daarvoor was ze lid van de gemeenteraad van Etten-Leur en vervolgens wethouder en locoburgemeester van die gemeente, met in haar portefeuille ruimtelijke ordening, verkeer, vervoer, volkshuisvesting en sport.

Donders-De Leest is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Meer nieuws

 • Start procedure voor nieuwe burgemeester

  8 jun 2023 - De gemeenteraad van Maashorst start met het proces om een nieuwe burgemeester te vinden.

 • Door samenwerken écht impact maken met recreatie & toerisme in Noordoost Brabant

  8 jun 2023 - Op 6 juni 2023 bezorgden wethouder Van den Heuvel en wethouder Van Kessel namens tien regiogemeenten uit Noordoost Brabant een telegram bij de voorzitters van MOOS, de Maasmeanders en de Maashorstboeren. De inhoud van het bericht is een reactie op de flessenpost die vorig jaar als noodkreet door de voorzitters werd bezorgd bij diverse gemeenten in Noordoost Brabant.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  8 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

 • Mega kermis Uden maakt haar naam waar!

  8 jun 2023 - Woensdag 7 juni is het programma en de attractielijst van de Mega Kermis Uden 2023 bekend gemaakt tijdens een persmoment op de Markt in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?