Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Frans Jorissen

Geplaatst op vrijdag 16 december 2022

Donderdag 15 december 2022 heeft de heer Frans Jorissen uit Uden uit handen van loco-burgemeester Harold van den Broek, een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De heer F.W.M Jorissen ontvangt de onderscheiding vanwege de volgende verdiensten:

1999-heden

Keurmeester voor Keuring. Veilige Speeltoestellen De heer Jorissen is keurmeester van speeltoestellen bij de basisscholen in Uden.

2002-heden

Bestuurslid Stichting Schoolsport Uden (SSU). De heer Jorissen is betrokken bij vele projecten van SSU (schoolvoetbal, schoolsportolympiade, wandelvierdaagse, gymproject ‘de sportieve school’. Binnen het project ‘de sportieve school’ is de heer Jorissen de linking pin tussen SSU en de scholen. Vanaf 2011 is hij bestuurslid in de functie van penningmeester.

2008-2018

Bestuurslid en tekstschrijver koor en tekstgroep Mistral Koor Mistral verzorgt vieringen in de Kruisherenkapel. Dit zijn thema vieringen en de heer Jorissen schrijft hiervoor toepasselijke teksten.. Ook schrijft hij teksten voor liederen van het koor. Van 2008-2018 had de heer Jorissen zitting het in bestuur. Van 2018 tot heden verricht hij nog vele hand- en spandiensten voor de vieringen.

2010-heden

Coördinator Stichting Leergeld Maashorst De heer Jorissen is mede-oprichter van Stichting Leergeld. Als coördinator was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de organisatie en de intermediairs. Hij was het gezicht van Stichting Leergeld en mede-verantwoordelijk voor de contacten met betrokken gemeenten. Vanaf 2021 is de heer Jorissen nog actief als adviseur en vrijwilliger, niet meer in de functie van coördinator.

2018-heden

Vrijwilliger bij Zorgcentrum Sint Jan in Uden De heer Jorissen helpt als vrijwilliger de ontmoetingsruimte te versieren rondom de feestdagen en thema’s van de seizoenen. 1983-heden Mantelzorger Vanaf 1983 is de heer Jorissen mantelzorger voor zijn echtgenote. De heer Jorissen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws

 • Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

  28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

 • Politiekids officieel van start met beëdiging

  27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

 • Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

  27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

 • Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

  27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?