Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Frans Jorissen

Geplaatst op vrijdag 16 december 2022

Donderdag 15 december 2022 heeft de heer Frans Jorissen uit Uden uit handen van loco-burgemeester Harold van den Broek, een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De heer F.W.M Jorissen ontvangt de onderscheiding vanwege de volgende verdiensten:

1999-heden

Keurmeester voor Keuring. Veilige Speeltoestellen De heer Jorissen is keurmeester van speeltoestellen bij de basisscholen in Uden.

2002-heden

Bestuurslid Stichting Schoolsport Uden (SSU). De heer Jorissen is betrokken bij vele projecten van SSU (schoolvoetbal, schoolsportolympiade, wandelvierdaagse, gymproject ‘de sportieve school’. Binnen het project ‘de sportieve school’ is de heer Jorissen de linking pin tussen SSU en de scholen. Vanaf 2011 is hij bestuurslid in de functie van penningmeester.

2008-2018

Bestuurslid en tekstschrijver koor en tekstgroep Mistral Koor Mistral verzorgt vieringen in de Kruisherenkapel. Dit zijn thema vieringen en de heer Jorissen schrijft hiervoor toepasselijke teksten.. Ook schrijft hij teksten voor liederen van het koor. Van 2008-2018 had de heer Jorissen zitting het in bestuur. Van 2018 tot heden verricht hij nog vele hand- en spandiensten voor de vieringen.

2010-heden

Coördinator Stichting Leergeld Maashorst De heer Jorissen is mede-oprichter van Stichting Leergeld. Als coördinator was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de organisatie en de intermediairs. Hij was het gezicht van Stichting Leergeld en mede-verantwoordelijk voor de contacten met betrokken gemeenten. Vanaf 2021 is de heer Jorissen nog actief als adviseur en vrijwilliger, niet meer in de functie van coördinator.

2018-heden

Vrijwilliger bij Zorgcentrum Sint Jan in Uden De heer Jorissen helpt als vrijwilliger de ontmoetingsruimte te versieren rondom de feestdagen en thema’s van de seizoenen. 1983-heden Mantelzorger Vanaf 1983 is de heer Jorissen mantelzorger voor zijn echtgenote. De heer Jorissen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

 • Uitnodiging Inspreekavond Kadernota 2024

  1 jun 2023 - De gemeenteraad wil jou als inwoner van Maashorst graag betrekken bij het bepalen van de koers voor de komende jaren; waar willen we ons gemeentegeld voor 2024 aan besteden.

 • Samenwerking in natuurgebied De Maashorst krijgt nieuwe vorm

  31 mei 2023 - In natuurgebied De Maashorst werken de gemeenten Bernheze, Maashorst en Oss samen met Staatsbosbeheer en waterschap Aa en Maas aan de ontwikkeling en het beheer van het gebied. Zij doen gezamenlijk wat samen moet en pakken zaken zelfstandig op waar dat kan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?