186 woningen voor Volkel in Niemeskant

Geplaatst op donderdag 22 december 2022

Lange tijd kon er in Volkel nauwelijks worden gebouwd. Maar nu kan het dorp zich gaan verheugen op een substantiële uitbreiding. In Niemeskant, het gebied tussen de Boekelsedijk-Vloetstraat en Leeuwstraat, gaat projectontwikkelaar Van Wanrooij 180 grondgebonden woningen bouwen. Daarnaast worden te zijner tijd in de noordwest hoek van het plan zes bouwkavels voor zelfbouw verkocht. Maashorst en Van Wanrooij hebben vanmorgen het voornemen bekrachtigd met een overeenkomst.

Mix van huur- en koopwoningen

Van het totaalaanbod wordt straks ruim een derde verhuurd, verdeeld over de segmenten sociale huur, middelduur en vrijesectorhuur. Bijna de helft van de woningen (koop én huur) valt straks in de categorie sociale- en middeldure huur en goedkope koop. De bouw wordt in fases gerealiseerd, verspreid over een periode van vijf tot tien jaar.

In 2024 bouwrijp

“Goed nieuws voor Volkel, dat smacht naar bouwen”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “We zetten met deze overeenkomst een belangrijke stap in de realisatie van woningen voor deze kern.” Voordat met de bouw kan worden begonnen moet echter eerst het bestemmingsplan worden aangepast. “We streven ernaar om nog vóór de komende zomer de bestemmingsplanprocedure in gang te zetten”, zegt Van Lankvelt. “Als alles meezit kan dan in 2024 worden gestart met het bouwrijp maken.”

Ook Van Wanrooij is blij met de overeenkomst: "We staan klaar om met de ontwikkeling van de woningen aan de slag te gaan. Niemeskant wordt een mooie uitbreiding van de dorpskern", aldus Clemie van Wanrooij.

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.