Eenmalige subsidie voor verenigingen voor gestegen energielasten 2022

Geplaatst op vrijdag 23 december 2022

Alle verenigingen, stichtingen of vrijwilligersorganisaties die een eigen of gehuurde accommodatie in gebruik hebben in de gemeente Maashorst, kunnen een eenmalige subsidie krijgen voor de extreem gestegen energielasten in 2022. Hiervoor is € 200.000 beschikbaar. De gemeenteraad van Maashorst heeft hier op 22 december jongstleden mee ingestemd. Alle verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties worden hierover de komende week per brief geïnformeerd.

Voorkomen van financiële problemen

De gemeente Maashorst vindt het belangrijk dat het verenigingsleven breed beschikbaar en goed gefaciliteerd is en ook blijft. Wethouder Harold van den Broek (sportaccommodaties): “We willen dat deze activiteiten bereikbaar blijven voor alle inwoners van de gemeente Maashorst. Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat verenigingen en stichtingen in financiële problemen komen. Daardoor kan hun voortbestaan in gevaar komen, of ze moeten de kosten eventueel op de leden verhalen. Daarom is dit een eenmalige subsidie ter compensatie van de energielasten in 2022.”

Aanvraagformulier

Het formulier om de tegemoetkoming energielasten 2022 aan te vragen vindt u hier (PDF, 79.5 kB).