DeAfvalApp vanaf nu beschikbaar in Maashorst

Geplaatst op woensdag 28 december 2022

Wanneer wordt de GFT-bak opgehaald? En op welke dag kan het restafval aan de straat? DeAfvalApp geeft voortaan antwoord op dit soort vragen. De app vervangt per 1 januari 2023 de huidige afvalkalender op de website van de gemeente. Je kunt de app nu al downloaden en de ophaaldata bekijken. De mogelijkheid tot het koppelen van deze informatie met de agenda op uw mobiele telefoon werkt pas vanaf 1 januari.

Inwoners zonder smartphone of tablet kunnen de online afvalkalender van DeAfvalApp gebruiken op hun computer. Door in te loggen via www.gemeentemaashorst.nl (pagina afvalkalender) kun je de app ook raadplegen. Het is ook mogelijk om de afvalkalender te printen. De papieren versie van de afvalkalender die jaarlijks verspreid werd in voormalig Landerd, komt hiermee te vervallen.

Papierinzameling

In het buitengebied van Reek, Schaijk en Zeeland verzorgen buurtverenigingen de inzameling van papier met wijkcontainers. In de dorpskernen gebeurt dit huis aan huis. Deze data staan op dit moment nog niet vermeld in de app.

Downloaden

DeAfvalApp kun je gratis downloaden, rechtstreeks via de Appstore (Deze link gaat naar een andere website)of Google Play (Deze link gaat naar een andere website) of via de gemeentelijke website onder Afval. Daar is ook meer informatie te vinden. In geval van vragen kun je bellen met 0413-281670.

Postcode en huisnummer invoeren

Zodra de app is gedownload, dien je de postcode en het huisnummer in te voeren. Dit zijn de enige gegevens die de app nodig heeft. Aan de hand van de postcode en het huisnummer geeft de app het ophaalschema van dat adres weer.

Mogelijkheden

DeAfvalApp biedt de volgende mogelijkheden en informatie:

 • Een afvalkalender waarop te zien is op welke dag welk afval wordt opgehaald, deze informatie wordt automatisch bijgewerkt en is dus altijd actueel! Ook is het op die manier mogelijk om een automatische herinnering (notificatie) in te stellen.
 • De afvalkalender kan gekoppeld worden aan je persoonlijke agenda. Dit kan vanaf 1 januari.
 • Een kaart met de locaties van alle wijkcontainers in Maashorst, zoals glas, textiel en luiers.
 • Het laatste nieuws over gewijzigde ophaaldagen/-tijden.
 • Het adres van de milieustraten en kringloopwinkel.

Melding ontvangen

Via de app is het mogelijk om automatisch een melding (notificatie) te krijgen op het moment dat het afval aan de straat gezet moet worden. Je geeft zelf aan hoe ver van tevoren je dit bericht wilt ontvangen. Zijn er op het laatste moment wijzigingen in de ophaaldagen. Dan sturen we je ook een bericht. Je moet dit wel aangeven in de app (bij instellingen)

Meer nieuws

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

 • Uitnodiging Inspreekavond Kadernota 2024

  1 jun 2023 - De gemeenteraad wil jou als inwoner van Maashorst graag betrekken bij het bepalen van de koers voor de komende jaren; waar willen we ons gemeentegeld voor 2024 aan besteden.

 • Samenwerking in natuurgebied De Maashorst krijgt nieuwe vorm

  31 mei 2023 - In natuurgebied De Maashorst werken de gemeenten Bernheze, Maashorst en Oss samen met Staatsbosbeheer en waterschap Aa en Maas aan de ontwikkeling en het beheer van het gebied. Zij doen gezamenlijk wat samen moet en pakken zaken zelfstandig op waar dat kan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?