Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

DeAfvalApp vanaf nu beschikbaar in Maashorst

Geplaatst op woensdag 28 december 2022

Wanneer wordt de GFT-bak opgehaald? En op welke dag kan het restafval aan de straat? DeAfvalApp geeft voortaan antwoord op dit soort vragen. De app vervangt per 1 januari 2023 de huidige afvalkalender op de website van de gemeente. Je kunt de app nu al downloaden en de ophaaldata bekijken. De mogelijkheid tot het koppelen van deze informatie met de agenda op uw mobiele telefoon werkt pas vanaf 1 januari.

Inwoners zonder smartphone of tablet kunnen de online afvalkalender van DeAfvalApp gebruiken op hun computer. Door in te loggen via www.gemeentemaashorst.nl (pagina afvalkalender) kun je de app ook raadplegen. Het is ook mogelijk om de afvalkalender te printen. De papieren versie van de afvalkalender die jaarlijks verspreid werd in voormalig Landerd, komt hiermee te vervallen.

Papierinzameling

In het buitengebied van Reek, Schaijk en Zeeland verzorgen buurtverenigingen de inzameling van papier met wijkcontainers. In de dorpskernen gebeurt dit huis aan huis. Deze data staan op dit moment nog niet vermeld in de app.

Downloaden

DeAfvalApp kun je gratis downloaden, rechtstreeks via de Appstore (Deze link gaat naar een andere website)of Google Play (Deze link gaat naar een andere website) of via de gemeentelijke website onder Afval. Daar is ook meer informatie te vinden. In geval van vragen kun je bellen met 0413-281670.

Postcode en huisnummer invoeren

Zodra de app is gedownload, dien je de postcode en het huisnummer in te voeren. Dit zijn de enige gegevens die de app nodig heeft. Aan de hand van de postcode en het huisnummer geeft de app het ophaalschema van dat adres weer.

Mogelijkheden

DeAfvalApp biedt de volgende mogelijkheden en informatie:

 • Een afvalkalender waarop te zien is op welke dag welk afval wordt opgehaald, deze informatie wordt automatisch bijgewerkt en is dus altijd actueel! Ook is het op die manier mogelijk om een automatische herinnering (notificatie) in te stellen.
 • De afvalkalender kan gekoppeld worden aan je persoonlijke agenda. Dit kan vanaf 1 januari.
 • Een kaart met de locaties van alle wijkcontainers in Maashorst, zoals glas, textiel en luiers.
 • Het laatste nieuws over gewijzigde ophaaldagen/-tijden.
 • Het adres van de milieustraten en kringloopwinkel.

Melding ontvangen

Via de app is het mogelijk om automatisch een melding (notificatie) te krijgen op het moment dat het afval aan de straat gezet moet worden. Je geeft zelf aan hoe ver van tevoren je dit bericht wilt ontvangen. Zijn er op het laatste moment wijzigingen in de ophaaldagen. Dan sturen we je ook een bericht. Je moet dit wel aangeven in de app (bij instellingen)

Meer nieuws

 • Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

  23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

 • Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

  21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

 • Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

  20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

 • Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

  20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?