José van Aaken nieuwe gemeentesecretaris Maashorst

Geplaatst op donderdag 12 januari 2023

De nieuwe gemeentesecretaris van Maashorst wordt José van Aaken. Zij volgt per 1 maart Dagmar van Deurzen op. Van Aaken is nu interim gemeentesecretaris in Gilze en Rijen en algemeen directeur van de ambtelijke samenwerkingsorganisatie van drie gemeenten, de ABG. Ze was eerder onder meer gemeentesecretaris in Roermond en Cranendonck. De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college en geeft als algemeen directeur leiding aan de gemeentelijke organisatie.

Ervaren manager

Loco-burgemeester Gijs van Heeswijk: “We zijn heel blij met José, een ervaren manager die op verschillende plekken als secretaris heeft gewerkt. Daarmee hebben we twee nieuwe collega’s die eerder kort in de gemeente Roermond samenwerkten. Op de dag dat Rianne Donders door de commissaris van de Koning is benoemd tot waarnemend burgemeester, maakte de selectiecommissie de keuze welke kandidaten voor de functie gemeentesecretaris doorgingen naar de tweede ronde. Van Heeswijk is blij dat beide bestuurlijke posities nu weer zijn vervuld. “In Maashorst staat het huis nu, en we kunnen verder gaan bouwen. We zijn er van overtuigd dat we met José als gemeentesecretaris de beste kandidaat voor deze mooie functie hebben en we kijken er naar uit om met haar samen te werken.”

Aan de slag

Ze heeft er zin in om in Maashorst aan de slag te gaan, laat de nieuwe secretaris weten. “Maashorst heeft volop ambitie om samen met alle inwoners te werken aan een gemeente waar het goed wonen, leven en werken is. In een herindelingsgemeente vraagt dat veel van de ambtenaren, en ik verheug me erop om in dit tweede jaar van deze jonge gemeente met hen en met het college en de gemeenteraad aan de slag te gaan om al die mooie plannen in de praktijk te gaan brengen voor de inwoners.”

Afscheid

Met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris neemt Maashorst afscheid van de huidige secretaris Dagmar van Deurzen. Van Heeswijk: “Dagmar heeft de organisatie als algemeen directeur door de aanloop naar de herindeling en het eerste jaar van de nieuwe gemeente heen geloodst, en dat heeft ze geweldig gedaan. Fijn ook dat ze wat langer is gebleven dan haar bedoeling was na het nieuws over de ziekte en daardoor de afwezigheid van Paul Rüpp. We wensen haar veel succes in haar verdere carrière.”

 De nieuwe gemeentesecretaris van Maashorst, José van Aaken

Meer nieuws

 • Start procedure voor nieuwe burgemeester

  8 jun 2023 - De gemeenteraad van Maashorst start met het proces om een nieuwe burgemeester te vinden.

 • Door samenwerken écht impact maken met recreatie & toerisme in Noordoost Brabant

  8 jun 2023 - Op 6 juni 2023 bezorgden wethouder Van den Heuvel en wethouder Van Kessel namens tien regiogemeenten uit Noordoost Brabant een telegram bij de voorzitters van MOOS, de Maasmeanders en de Maashorstboeren. De inhoud van het bericht is een reactie op de flessenpost die vorig jaar als noodkreet door de voorzitters werd bezorgd bij diverse gemeenten in Noordoost Brabant.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  8 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

 • Mega kermis Uden maakt haar naam waar!

  8 jun 2023 - Woensdag 7 juni is het programma en de attractielijst van de Mega Kermis Uden 2023 bekend gemaakt tijdens een persmoment op de Markt in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?