Koopovereenkomst bouw 120 woningen aan Leeuweriksweg

Geplaatst op maandag 23 januari 2023

Met het zetten van de handtekeningen onder de koopovereenkomst is een volgende stap gezet richting de realisatie van 120 woningen aan de Leeuweriksweg in Uden. Vandaag tekende wethouder Franko van Lankvelt namens de gemeente Maashorst samen met Ivo van der Mark van Janssen de Jong Projectontwikkeling en Koen Waijers van Hurks de koop-realisatieovereenkomst voor het woningbouwproject CONNECT.

Eind 2021 koos de toenmalige gemeente Uden het plan ‘CONNECT’ van Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hurks. Dit plan gaf als beste invulling aan de locaties van de brandweerkazerne, het voormalige politiebureau en basisschool de Klimboom. Het zorgt voor een
kwalitatief hoogwaardige invulling op het gebied van woningprogramma, ruimtelijke inpassing in de omgeving, architectuur en duurzaamheid. Bij de gunning zijn al afspraken gemaakt tussen gemeente en ontwikkelaars over de programmering en de termijn waarop het plan wordt gerealiseerd. Die zijn nu in de koopovereenkomst vastgelegd.

Breed aanbod van woningen

Project CONNECT bevat een gevarieerd woonprogramma van 120 woningen. Ongeveer de helft daarvan bestaat uit sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopappartementen tot 225.000 euro vrij op naam (VON). Daarnaast voorziet het plan in woningen in de prijsklasse van 225.000 tot 350.000 euro (VON) én in woningen vanaf 350.000 euro (VON). Naast woningen is er
ruimte voor (para)medische zorgfuncties. De genoemde prijsgrenzen zijn prijspeil okt 2021. Het ontwerp van dit plan is innovatief, duurzaam en toekomstgericht”, zegt de enthousiaste wethouder Franko van Lankvelt: “Mooi dat we hiermee weer een stap kunnen maken in het realiseren van meer woningen voor Maashorst. Met dit plan bouwen we voor verschillende doelgroepen, dat
past ook in de ambities die we hebben in het kader van de woningbouwversneller.”

Omwonenden betrokken

Omwonenden en andere belanghebbenden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van dit project. In mei 2022 is er een eerste informatiebijeenkomst geweest voor omwonenden. Op 31 oktober 2022 was een vervolgbijeenkomst. de formele  bestemmingsplanprocedure start in februari-maart 2023.

Planning

Nu de koop-realisatieovereenkomst is getekend kan het ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht. Zodra de huidige gebruikers van de gebouwen naar hun nieuwe onderkomen zijn verhuisd (medio 2024) starten de voorbereiding op de sloop- en bouwwerkzaamheden. Het is de verwachting dat de bouw van de eerste woningen begin 2026 start. Voor het volgen van actuele
informatie aangaande het project kunt u terecht op www.connect-uden.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Impressie toekomstige woningen aan Leeuweriksweg Uden

Op de foto van links naar rechts:
Staand: Sjoerd Willems (gemeente Maashorst), Tom van der Horst (Janssen de Jong), Stefan de Ruijter (Hurks), Pim van den Elzen (Janssen de Jong) en Thore Fluit (Janssen de Jong).
Zittend: Koen Waijens (Hurks), Franko van Lankvelt (wethouder gemeente Maashorst) en Ivo van der Mark (Janssen de Jong).

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?