Klein chemisch afval-wagen in Schaijk

Geplaatst op donderdag 9 februari 2023

Klein chemisch afval (KCA) is een verzamelnaam voor huishoudelijk afval waar schadelijke stoffen inzitten. Van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. KCA kun je inleveren bij de milieustraat. Voor de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland is dat nu nog het Duurzaamheidsplein in Oss. Inwoners van Odiliapeel, Uden en Volkel leveren KCA in bij de milieustraat in Uden.

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland hun klein chemisch afval dichterbij kunnen inleveren, wordt dit jaar op 4 momenten een KCA-wagen ingezet. Aan het einde van het jaar kijken we of een dergelijk inleverpunt voorziet in een behoefte en ook in 2024 wordt ingezet.

Wanneer en waar?

De KCA-wagen van Renewi staat bij Dorpshuis De Phoenix (Pastoor van Winkelstraat 11) op:

• vrijdag 3 maart van 12.00 – 16.00 uur
  • vrijdag 19 mei van 12.00 – 16.00 uur
  • woensdag 30 augustus van 13.00 – 18.00 uur
  • woensdag 29 november van 13.00 – 18.00 uur

Waar kan KCA nog meer heen?

Spaarlampen en batterijen kun je ook kwijt in speciale bakken bij o.a. supermarkten en doe het zelf zaken. Oude medicijnen en gebruikte naalden kun je gratis inleveren bij de apotheek.

Twijfel of iets chemisch afval is? Zoek het op in de afvalscheidingswijzer van Milieucentraal (Deze link gaat naar een andere website)

• Op de plek van het dierenparkje in Volkel

29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

• Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

• Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

• Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.