Gemeenteraad Maashorst leeft mee met slachtoffers aardbeving en doet donatie

Geplaatst op vrijdag 10 februari 2023

Al dagenlang volgen we ook hier in Maashorst het nieuws uit Turkije en Syrië, over de enorme aardbeving die daar zo veel schade heeft aangericht. Het aantal dodelijke slachtoffers van de ramp groeit nog steeds.  Het gemeentebestuur van Maashorst is diep geraakt door het enorme leed, de grote omvang en de verschrikkelijk gevolgen van de aardbeving.

Deze week was namens ons college al contact met de moskeeën in onze gemeente, om persoonlijk te laten weten dat we meeleven met iedereen die door de aardbeving is getroffen. Ter plekke of hier, want er zijn ook inwoners van Maashorst die in angst en onzekerheid verkeren over het lot van hun familie en vrienden in het gebied. Ons hart is ook bij de mensen die al slecht nieuws hebben ontvangen. 

In de gemeenteraad van donderdagavond 9 februari is door college en raad besloten om een euro per inwoner over te maken naar giro 555, geld dat ten goede komt aan de hulpverlening in het getroffen gebied.

Meer nieuws

 • Raadsvergadering 23 maart 2023

  22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

 • Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

  22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

 • Voorgenomen verpachting Uden

  22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

 • Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

  22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?