Gemeenteraad Maashorst leeft mee met slachtoffers aardbeving en doet donatie

Geplaatst op vrijdag 10 februari 2023

Al dagenlang volgen we ook hier in Maashorst het nieuws uit Turkije en Syrië, over de enorme aardbeving die daar zo veel schade heeft aangericht. Het aantal dodelijke slachtoffers van de ramp groeit nog steeds.  Het gemeentebestuur van Maashorst is diep geraakt door het enorme leed, de grote omvang en de verschrikkelijk gevolgen van de aardbeving.

Deze week was namens ons college al contact met de moskeeën in onze gemeente, om persoonlijk te laten weten dat we meeleven met iedereen die door de aardbeving is getroffen. Ter plekke of hier, want er zijn ook inwoners van Maashorst die in angst en onzekerheid verkeren over het lot van hun familie en vrienden in het gebied. Ons hart is ook bij de mensen die al slecht nieuws hebben ontvangen. 

In de gemeenteraad van donderdagavond 9 februari is door college en raad besloten om een euro per inwoner over te maken naar giro 555, geld dat ten goede komt aan de hulpverlening in het getroffen gebied.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?