Paul Rüpp trekt zich terug als burgemeester

Geplaatst op vrijdag 24 februari 2023

Burgemeester Paul Rüpp laat weten dat hij zich formeel terugtrekt uit zijn ambt, als gevolg van zijn gezondheidssituatie. Hij heeft zijn besluit inmiddels met de Commissaris van de Koning, mevrouw Ina Adema, gedeeld.

In het najaar van 2022 werd blaaskanker gediagnosticeerd bij Paul Rüpp. Toen hij de behandeling daarvan niet langer kon combineren met zijn drukke agenda als burgemeester, meldde hij zich begin december ziek. Tijdelijk, naar hij hoopte, in afwachting van nieuw perspectief. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat de behandeling van zijn ziekte niet het gewenste effect heeft. Als gevolg daarvan heeft Rüpp besloten om de behandeling te staken en zich ook formeel terug te trekken uit zijn ambt als burgemeester met ingang van 1 april aanstaande.

Hij laat weten dat het hem zwaar valt om zijn functie op deze manier los te moeten laten. Hij genoot van zijn burgemeesterschap en had zijn werk zó graag wat langer voortgezet.

Namens het college en de gemeenteraad laat waarnemend burgemeester Rianne Donders- de Leest weten dat iedereen erg geschrokken is van het bericht. “We hadden het Paul zó gegund dat het anders zou lopen en niemand had zo snel na zijn ziekmelding verwacht dat zijn ziekte zich versneld in negatieve zin zou ontwikkelen. We zijn er stil van en wensen hem en zijn dierbaren heel veel sterkte.”

Meer nieuws

 • Raadsvergadering 23 maart 2023

  22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

 • Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

  22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

 • Voorgenomen verpachting Uden

  22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

 • Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

  22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?