Tijdelijk Noodfonds Energie aanvragen tot 1 april

Geplaatst op woensdag 8 maart 2023

Heeft u een hoge energierekening en lukt het niet om rond te komen? Ook niet met het budgetplafond, de energietoeslag of andere regelingen? Dan kan het Tijdelijk Noodfonds Energie u misschien helpen.

Wat is het Noodfonds Energie?

Het Noodfonds Energie is een fonds van de Rijksoverheid en een aantal grote energieleveranciers. Het Noodfonds betaalt voor een periode van oktober 2022 tot en met maart 2023 een deel van de energierekening. Aanvragen bij het noodfonds kan tot 1 april 2023. Een bijdrage uit het Noodfonds heeft geen invloed op toeslagen, het recht op eenmalige energietoeslag of een bijstandsuitkering.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

Het noodfonds is voor huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent een bruto-inkomen per maand dat lager is dan €2.980 (alleenstaand) of €3.794 (samenwonend). De energierekening moet daarnaast hoger zijn dan 10% tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen. Hoeveel dat is ligt dus aan uw inkomen.

Wilt u weten of u recht heeft op het noodfonds? Doe dan eerst de Noodfonds-check (5 minuten) op www.noodfondsenergie.nl (Deze link gaat naar een andere website). U krijgt dan advies of het zin heeft om een aanvraag te doen, en kunt die ook meteen doen. Ook kunt u hier een check doen die inzicht geeft of u alle mogelijkheden gebruikt heeft om extra inkomen te krijgen.

Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het invullen van de aanvraag?

Voor vragen kunt u gratis bellen met de hulplijn via 0800-0550. Ook voor hulp bij het invullen van een aanvraag. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op www.noodfondsenergie.nl (Deze link gaat naar een andere website). Let op: het Noodfonds Energie wordt niet uitgevoerd door de gemeente Maashorst. Vragen over het noodfonds kunt u dan ook het beste stellen via het Noodfonds zelf.

Meer nieuws

 • Raadsvergadering 23 maart 2023

  22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

 • Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

  22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

 • Voorgenomen verpachting Uden

  22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

 • Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

  22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?