Start bouw 45 sociale huurwoningen aan de rand van Uden

Geplaatst op maandag 13 maart 2023

Huizen Area op plan de RuiterNu de grond is aangekocht en alle andere afspraken gemaakt, start Area met de realisatie van 45 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk De Ruiter aan de rand van Uden.

Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans bouwt voor Area 45 energieneutrale woningen, verdeeld over acht blokken. De hoek- en tussenwoningen hebben een traditionele architectuur en zijn bestemd voor starters en jonge gezinnen. Area anticipeert daarmee op de trend van de kleinere gemiddelde huishoudensgrootte, die overal in het land speelt. Area bouwt hier dan ook voornamelijk woningen met twee slaapkamers. Tien woningen krijgen drie slaapkamers.

Directeur/bestuurder Jan van Vucht: “We zijn blij dat we kunnen starten met de bouw op dit braakliggende terrein en met een mooi aantal van 45 sociale huurwoningen.”

Duurzaam leven

Deze wijk krijgt een landelijke sfeer waar wonen, de natuur en het omringende landschap met elkaar zijn verweven. Zes woonvelden met veel variatie in woningen en woonbuurtjes, waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. Er komt een evenwichtige mix van huur-, koop- en zelfbouwwoningen.Daarnaast stimuleren we de biodiversiteit door het aanbrengen van nestkasten en het plaatsen van groene erfafscheidingen.

Planning

Start bouw is maandag 13 maart. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners begin 2024 in hun nieuwe huis. De verhuurprocedure zal eind november 2023 door Area worden opgestart. Houd hiervoor de website www.Onshuiz.nl in de gaten.

Meer nieuws

 • Raadsvergadering 23 maart 2023

  22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

 • Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

  22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

 • Voorgenomen verpachting Uden

  22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

 • Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

  22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?