Toezicht en handhaving in buiten- en natuurgebieden

Geplaatst op maandag 13 maart 2023

Het is de laatste jaren steeds drukker geworden in onze natuurgebieden. Het grootste gedeelte van de bezoekers genieten van de mooie natuur. Maar de groene BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar) ziet ook dat niet alle bezoekers zich aan de regels houden. Onze groene BOA gaat daarom de komende tijd meer handhaven in ons buitengebied en natuurgebieden als mensen zich niet aan de regels houden.

Loslopende honden

Er wordt o.a. gecontroleerd op loslopende honden. In de natuurgebieden moeten honden aan de lijn. Zij kunnen namelijk wilde dieren opjagen of opschrikken, met alle gevolgen van dien. Het broedseizoen begint en reekalfjes worden weer geboren. Bovendien zijn er bezoekers die bang zijn voor honden. Een bekeuring voor een loslopende hond is bijna € 100,-. Daar kun je toch veel betere dingen van doen?

Wil je je hond los laten lopen? Op de website bezoekdemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website) staat een kaart waarop de losloopgebieden staan.

Mountainbikers, ruiters en dumpingen

De BOA gaat ook controleren op mountainbikers die dwars door de natuur fietsen, ruiters op wandelpaden, motorcrossers en dumpingen van (drugs)afval.

Onze natuur is kwetsbaar, dus laten we er met z’n allen zuinig op zijn en ons houden aan de regels.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?