Maashorst loopt op 5 mei mee met de Nationale Bevrijdingsvuurestafette

Geplaatst op woensdag 15 maart 2023

Maashorst laat op 5 mei voor het eerst het Nationale Bevrijdingsvuur door onze kernen rondgaan. Hiermee vieren we met gemeenten uit het hele land onze vrijheid. Uit elke kern van de gemeente Maashorst kunnen 10 lopers meedoen. Ook vanuit Vliegbasis Volkel zal er een groep lopers aansluiten. We halen het nationale bevrijdingsvuur op in Wageningen en laten het in estafettevorm Maashorst doorkruisen.

Jaarlijkse traditie

Elk jaar start in de nacht van 4 op 5 mei de bevrijdingsvuurestafette bij Hotel de Wereld in Wageningen. Dit is al sinds 1947 een traditie. Net als met het Olympisch vuur brengen we met een groep lopers in estafettevorm het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar onze gemeente. De route loopt door Reek, Schaijk, Zeeland, Odiliapeel, Volkel en eindigt in het bevrijdingspark in Uden.

Op de website van Wageningen 45 (Deze link gaat naar een andere website) kun je terecht voor meer informatie over deze mooie traditie.

Aanmelden voor de bevrijdingsestafette

Fijn dat je je wilt aanmelden als loper of vrijwilliger. Tot 31 maart kun je nog inschrijven met het online aanmeldformulier (Deze link gaat naar een andere website). Voor lopers hebben we een maximum van 10 lopers per kern. Het kan dus zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. We proberen hier zo snel mogelijk zekerheid over te geven.

Alle informatie en de uitnodiging voor onze kennismakings- en informatieavond krijg je via mail. Deze avond is op 18 april in het gemeentehuis in Uden. Na het invullen van het formulier krijg je een standaard ontvangstbevestiging van de gemeente. We nemen daarna zelf contact met je op via mail.

 

Meer nieuws

 • Raadsvergadering 23 maart 2023

  22 mrt 2023 - Op donderdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende raadsvergadering.

 • Wip zoveel mogelijk tegels en maak Maashorst groener

  22 mrt 2023 - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Maashorst de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

 • Voorgenomen verpachting Uden

  22 mrt 2023 - De Gemeente Maashorst heeft het voornemen om een gedeelte van het perceel landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Uden,

 • Landelijke compostdagen 25 maart en 1 april 2023

  22 mrt 2023 - Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april 2023 tussen 9.00 en 14.00 eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?