Appartementen en woningen voor Odiliapeel

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2023

Aan de Oudedijk in Odiliapeel kunnen negen appartementen en vijf woningen worden gebouwd. Het college van B en W heeft deze week ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan. Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen): “Een mooie aanvulling voor het dorp.”

De negen appartementen en vijf woningen staan gepland op de hoek van de Oudedijk en de Korenbloemstraat in Odiliapeel, op de plek van een voormalige autoshowroom. De driekamerappartementen zijn geschikt voor zowel starters als senioren. Het appartementencomplex krijgt drie bouwlagen. Achter de bebouwing komen parkeerplaatsen. De woningen worden gebouwd in een kort rijtje van drie gezinswoningen en een tweekapper met een jarendertigarchitectuur.

“Fijn voor Odiliapeel”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Want net als overal zien we ook hier een tekort aan woningen. Dan zijn veertien nieuwe woningen, midden in de kern, een mooie aanvulling voor het dorp. En dat in een gevarieerd aanbod, geschikt voor starters en senioren en voor gezinnen. De nieuwbouw maakt bovendien doorstroming mogelijk, zodat andere woningen vrijkomen voor
bijvoorbeeld jonge gezinnen. Dit plan draagt dan ook zeker bij aan het invullen van de woningbehoefte in Odiliapeel.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. Na de inzagetermijn neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingplan.

Afbeelding van toekomstige woningen

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?