Appartementen en woningen voor Odiliapeel

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2023

Aan de Oudedijk in Odiliapeel kunnen negen appartementen en vijf woningen worden gebouwd. Het college van B en W heeft deze week ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan. Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen): “Een mooie aanvulling voor het dorp.”

De negen appartementen en vijf woningen staan gepland op de hoek van de Oudedijk en de Korenbloemstraat in Odiliapeel, op de plek van een voormalige autoshowroom. De driekamerappartementen zijn geschikt voor zowel starters als senioren. Het appartementencomplex krijgt drie bouwlagen. Achter de bebouwing komen parkeerplaatsen. De woningen worden gebouwd in een kort rijtje van drie gezinswoningen en een tweekapper met een jarendertigarchitectuur.

“Fijn voor Odiliapeel”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Want net als overal zien we ook hier een tekort aan woningen. Dan zijn veertien nieuwe woningen, midden in de kern, een mooie aanvulling voor het dorp. En dat in een gevarieerd aanbod, geschikt voor starters en senioren en voor gezinnen. De nieuwbouw maakt bovendien doorstroming mogelijk, zodat andere woningen vrijkomen voor
bijvoorbeeld jonge gezinnen. Dit plan draagt dan ook zeker bij aan het invullen van de woningbehoefte in Odiliapeel.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. Na de inzagetermijn neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingplan.

Afbeelding van toekomstige woningen

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.