Burgemeester Paul Rüpp overleden

Geplaatst op maandag 27 maart 2023

Rianne Donders - de Leest, waarnemend burgemeester Maashorst, namens het gemeentebestuur:

“Zondagmiddag ontvingen wij het bericht dat onze burgemeester Paul Rüpp zondagochtend 26 maart 2023 is overleden. We hebben met verslagenheid en verdriet kennis genomen van zijn veel te snelle en toch nog onverwachte overlijden. Hoewel we wisten dat zijn gezondheid broos was, hadden wij het Paul en zijn gezin zo gegund en toegewenst dat hen meer tijd samen was gegeven.

Paul was de eerste burgemeester van onze nieuwe gemeente Maashorst. Hij vervulde zijn functie met verve en was daarmee een krachtige katalysator voor onze nieuwe organisatie in het eerste jaar van ons bestaan. Hij had graag nog enkele jaren bijgedragen aan de ontwikkeling van Maashorst, maar moest zich door zijn ziekte veel te vroeg terugtrekken.

Als inwoner, voormalig raadslid, oud-wethouder en oud-gedeputeerde kende Paul onze gemeente als geen ander. Vol enthousiasme en trots begon hij dan ook begin vorig jaar aan zijn burgemeesterschap. Hij was een doortastend bestuurder, die – in de korte tijd dat hij onze burgemeester was – meteen te maken kreeg met pittige dossiers, zoals de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de noodopvang van asielzoekers. We hebben Paul daarin leren kennen als een groots mens. Niet alleen door zijn daadkracht en niet aflatende energie, maar ook door zijn enorme betrokkenheid en compassie. Hij was een burgervader pur sang, zowel voor de gemeenschap als de interne organisatie.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Bonnie en hun kinderen Bibi, Maurits en Pieter, hun partners en kinderen. Wij wensen hen veel sterkte en hopen van harte dat zij zich getroost voelen door de wetenschap dat Paul veel heeft betekend voor de gemeenschap van Maashorst.”

Condoleance

In de publiekshal van het gemeentehuis is vanaf dinsdag 28 maart tot en met vrijdag 31 maart de mogelijkheid tot het tekenen van een condoleanceregister voor Paul. U bent van harte welkom.

Vlag halfstok

Gemeente Maashorst voert deze hele week tot en met de uitvaart (nu nog onbekend) de vlag halfstok.

Uitzending herdenkingsbijeenkomst

Vandaag om 17.00 uur was een (besloten) afscheidsbijeenkomst voor Paul gepland met het college, de gemeenteraad en enkele gasten. Die richten we nu – in overleg met de familie – in als herdenkingsbijeenkomst. U kunt deze bijeenkomst online volgen (de link naar de uitzending vindt u later vandaag op maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl (Deze link gaat naar een andere website)).

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?