Raadszaal voortaan Paul Rüpp-zaal

Geplaatst op dinsdag 28 maart 2023

Maandagnamiddag was er een afscheidsbijeenkomst van Paul Rüpp. Die was al gepland (in goed overleg met Paul), met de bedoeling om samen met hem en zijn gezin officieel zijn burgemeesterschap af te sluiten. Na zijn toch nog onverwachts snelle overlijden zondagochtend 26 maart, wilde zijn gezin de bijeenkomst toch door laten gaan. Samen met de gemeenteraad, het college van b en w, het directieteam en enkele genodigden (commandanten politie, brandweer en luchtmacht) herdachten we onze eerste burgemeester met mooie woorden en rake typeringen. Met een lach en een traan. Op verzoek van de vicevoorzitter van de gemeenteraad Ruud Geerders onthulden de drie kinderen en kleinkinderen van Paul de nieuwe naam van de raadszaal. Die heet voortaan de Paul Rüpp-zaal. “Als een blijvende herinnering aan onze eerste burgemeester“, aldus Geerders. Daarna werd familie Rüpp ook nog verrast door de Commissaris van de Koning, die Paul het ereburgerschap van Noord-Brabant toekende, een eer die maar weinigen eerder te beurt viel. Namens de inwoners werd ook een boom geplant in het sportpark, bij de ingang van voetbalvereniging Udi’19. Die zal op een later moment nog worden ‘onthuld’.

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.