Raadszaal voortaan Paul Rüpp-zaal

Geplaatst op dinsdag 28 maart 2023

Maandagnamiddag was er een afscheidsbijeenkomst van Paul Rüpp. Die was al gepland (in goed overleg met Paul), met de bedoeling om samen met hem en zijn gezin officieel zijn burgemeesterschap af te sluiten. Na zijn toch nog onverwachts snelle overlijden zondagochtend 26 maart, wilde zijn gezin de bijeenkomst toch door laten gaan. Samen met de gemeenteraad, het college van b en w, het directieteam en enkele genodigden (commandanten politie, brandweer en luchtmacht) herdachten we onze eerste burgemeester met mooie woorden en rake typeringen. Met een lach en een traan. Op verzoek van de vicevoorzitter van de gemeenteraad Ruud Geerders onthulden de drie kinderen en kleinkinderen van Paul de nieuwe naam van de raadszaal. Die heet voortaan de Paul Rüpp-zaal. “Als een blijvende herinnering aan onze eerste burgemeester“, aldus Geerders. Daarna werd familie Rüpp ook nog verrast door de Commissaris van de Koning, die Paul het ereburgerschap van Noord-Brabant toekende, een eer die maar weinigen eerder te beurt viel. Namens de inwoners werd ook een boom geplant in het sportpark, bij de ingang van voetbalvereniging Udi’19. Die zal op een later moment nog worden ‘onthuld’.

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?