Honden aanlijnplicht: hoe zit het ook alweer?

Geplaatst op woensdag 29 maart 2023

Binnen de bebouwde kom van Maashorst moeten honden aangelijnd zijn. Dat moet ook op andere plaatsen waar dat aangegeven staat. Doet een hond zijn behoefte buiten een uitlaatgebied, dan ben je verplicht de uitwerpselen op te ruimen. Je moet altijd een zakje of iets anders bij hebben om de poep van je hond mee op te ruimen. In sommige gebieden mag je niet met een hond komen. In deze gebieden staat een wit bord met een rode cirkel met daarin een zwarte hond. Het gaat hierbij onder andere om speelvelden en trapvelden voor kinderen.

Hondentoilet en uitlaatstroken

Op enkele plaatsen in de gemeente zijn hondentoiletten aangelegd. In deze toiletten ligt (zandbak)zand zodat de toiletten makkelijk te reinigen zijn. Je kunt je hond zijn behoefte laten doen bij een van de hondentoiletten of bij hondenuitlaatstroken. In deze gebieden staat een blauw bordje met daarin een witte hond. Hier mogen honden los rondlopen en hoef je de uitwerpselen niet op te ruimen. De gemeente veegt de uitlaatgebieden elke maand minimaal één keer schoon. De hondentoiletten worden twee keer per week schoon gemaakt.

Loslopen in natuurgebied

De Maashorst In de Algemeen Plaatselijke Verordening van De Maashorst-gemeenten is bepaald dat honden aangelijnd moeten zijn in de bossen waar dat aangegeven staat. Deze gedragsregel is terug te vinden op de toegangsborden naar natuurgebied De Maashorst. Wie zich niet houdt aan deze regels, riskeert een boete. Er zijn 9 losloopgebieden waar honden vrij kunnen spelen. Op de website www.bezoekdemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website) staat een kaart met deze losloopgebieden.

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.