Honden aanlijnplicht: hoe zit het ook alweer?

Geplaatst op woensdag 29 maart 2023

Binnen de bebouwde kom van Maashorst moeten honden aangelijnd zijn. Dat moet ook op andere plaatsen waar dat aangegeven staat. Doet een hond zijn behoefte buiten een uitlaatgebied, dan ben je verplicht de uitwerpselen op te ruimen. Je moet altijd een zakje of iets anders bij hebben om de poep van je hond mee op te ruimen. In sommige gebieden mag je niet met een hond komen. In deze gebieden staat een wit bord met een rode cirkel met daarin een zwarte hond. Het gaat hierbij onder andere om speelvelden en trapvelden voor kinderen.

Hondentoilet en uitlaatstroken

Op enkele plaatsen in de gemeente zijn hondentoiletten aangelegd. In deze toiletten ligt (zandbak)zand zodat de toiletten makkelijk te reinigen zijn. Je kunt je hond zijn behoefte laten doen bij een van de hondentoiletten of bij hondenuitlaatstroken. In deze gebieden staat een blauw bordje met daarin een witte hond. Hier mogen honden los rondlopen en hoef je de uitwerpselen niet op te ruimen. De gemeente veegt de uitlaatgebieden elke maand minimaal één keer schoon. De hondentoiletten worden twee keer per week schoon gemaakt.

Loslopen in natuurgebied

De Maashorst In de Algemeen Plaatselijke Verordening van De Maashorst-gemeenten is bepaald dat honden aangelijnd moeten zijn in de bossen waar dat aangegeven staat. Deze gedragsregel is terug te vinden op de toegangsborden naar natuurgebied De Maashorst. Wie zich niet houdt aan deze regels, riskeert een boete. Er zijn 9 losloopgebieden waar honden vrij kunnen spelen. Op de website www.bezoekdemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website) staat een kaart met deze losloopgebieden.

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?