Bouw zeven seniorenwoningen in Uden

Geplaatst op woensdag 5 april 2023

Aan de Volkelseweg in Uden kunnen zeven seniorenwoningen worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met de herziening van het bestemmingsplan. Wethouder Franko van Lankvelt: “Een mooi plan. Want er is behoefte aan woningen voor deze doelgroep.”

De eigenaar van het perceel aan de Volkelseweg wil daar zeven seniorenwoningen bouwen. Op het terrein staat nu nog een verouderd bedrijfspand. De rest van de grond ligt braak. Om de bouw van de woningen mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het gaat om vijf rijwoningen met twee bouwlagen en een tweekapper, ook met twee bouwlagen. De woningen kunnen levensloopbestendig worden ingedeeld.

Het college van B en W wil medewerking verlenen aan dit plan. Wethouder Franko van Lankvelt: “Het plan past goed in de omgeving. Daar zijn namelijk al meer kleine woningcomplexen gebouwd. En het sluit natuurlijk ook prima aan bij ons woonbeleid. Er is namelijk een grote behoefte aan woningen voor senioren.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 13 april 2023 ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over het bestemmingsplan. 

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?