Bouw zeven seniorenwoningen in Uden

Geplaatst op woensdag 5 april 2023

Aan de Volkelseweg in Uden kunnen zeven seniorenwoningen worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met de herziening van het bestemmingsplan. Wethouder Franko van Lankvelt: “Een mooi plan. Want er is behoefte aan woningen voor deze doelgroep.”

De eigenaar van het perceel aan de Volkelseweg wil daar zeven seniorenwoningen bouwen. Op het terrein staat nu nog een verouderd bedrijfspand. De rest van de grond ligt braak. Om de bouw van de woningen mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het gaat om vijf rijwoningen met twee bouwlagen en een tweekapper, ook met twee bouwlagen. De woningen kunnen levensloopbestendig worden ingedeeld.

Het college van B en W wil medewerking verlenen aan dit plan. Wethouder Franko van Lankvelt: “Het plan past goed in de omgeving. Daar zijn namelijk al meer kleine woningcomplexen gebouwd. En het sluit natuurlijk ook prima aan bij ons woonbeleid. Er is namelijk een grote behoefte aan woningen voor senioren.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 13 april 2023 ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over het bestemmingsplan. 

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?