Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Maashorst: 253 nieuwe woningen in 2022

Geplaatst op woensdag 5 april 2023

Binnen de gemeente Maashorst konden vorig jaar 253 huishoudens een nieuw huis betrekken. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we mooi op schema”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

Maashorst staat, zoals alle gemeenten in Nederland, voor een stevige woningbouwopgave. “Niet alleen nu is er een grote behoefte”, zegt wethouder Van Lankvelt. “Voorspellingen laten zien dat het ook voor de toekomst echt nodig is dat we meer huizen bouwen. Voor veel woningzoekers is het door stijgende woningprijzen en het beperkte aanbod lastig om een geschikte woning te vinden. Dat reikt over de hele breedte, van starters- en gezinswoningen en sociale huurwoningen tot zorgwoningen voor ouderen.” Daarom is Maashorst vorig jaar met een programma woningbouwversnelling gestart. “We maken bijvoorbeeld concrete, nieuwe werkafspraken met externe partijen. En we hebben een behoeftenonderzoek gedaan. De resultaten daarvan verwachten we binnenkort”, zegt de wethouder. “Met een heel pakket aan maatregelen zorgen we ervoor dat we sneller nieuwe woningen kunnen gaan bouwen binnen onze kernen.”

Opgeleverd in 2022

Maashorst wil in deze collegeperiode duizend nieuwe woningen toevoegen. Vorig jaar zijn in de gemeente 253 nieuwe huizen opgeleverd. “Daarmee liggen we mooi op schema”, constateert een tevreden Franko van Lankvelt. 198 huizen zijn er gebouwd in Uden. “Ik ben er erg blij mee dat daar ook woningen voor bijzondere doelgroepen bij zijn”, zegt de wethouder. “Zoals de appartementen voor beschermd wonen in De Houdthof en de woonzorggroep Uniek in Uden.” Daarnaast zijn vorig jaar in Zeeland 32 huizen gebouwd, in Schaijk 11 en in totaal 12 in Reek, Odiliapeel en Volkel.

300 in 2023?

Ook dit jaar worden in een aantal grote projecten weer woningen opgeleverd. Alleen voor de kern Uden zijn dat er al zo’n 200. Voor Schaijk meer dan 50 (o.a. Hoekstraat en Repellaan) en in Zeeland en Volkel elk zo’n 20, vooral in wat kleinere initiatieven. In Odiliapeel en Reek gaat het om 4 of 5 woningen. Voor de volgende jaren zijn uiteraard al plannen in voorbereiding, weet wethouder Van Lankvelt. In Uden maakt Maashorst in De Ruiter momenteel de grond bouwrijp voor 165 woningen. En in Volkel wordt in 2024 de grond in bouwrijp gemaakt in Niemeskant. Daar worden in de loop van een aantal jaren 186 woningen gebouwd. “In nieuwe plannen blijven we uiteraard aandacht houden voor woningen voor bijzondere doelgroepen, sociale huur en betaalbare koopwoningen”, aldus Franko van Lankvelt. De wethouder besluit: “Inmiddels zien we de eerste resultaten van de versnellingsagenda. We gaan er dan ook vanuit dat we de komende jaren grotere aantallen woningen kunnen gaan bouwen.” 

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?