Nieuwe samenwerking gemeente Maashorst | Campus Uden: Leren door te doen via S.I.L.O.

Geplaatst op vrijdag 7 april 2023

Gemeente Maashorst heeft het startschot gegeven om te beginnen met de ‘Social Innovation and Learning Organisation’, kortweg S.I.L.O.. Dit project geeft ambitieuze jongeren een unieke kans om te leren door te doen.

De S.I.L.O. biedt jongeren een bijbaan waarin zij aan de slag gaan met de marketing- en communicatieplannen voor Explore Maashorst; het platform gericht op natuur en vrijetijdsbesteding in de streek. Jongeren tussen de 17 en 27 jaar, woonachtig in of rondom Maashorst, kunnen zich aanmelden om een plekje in de S.I.L.O. te bemachtigen.

Streek om te zijn

De S.I.L.O. is een samenwerking tussen de gemeente Maashorst en Campus Uden; een plek waar lokaal jong talent elkaar kan ontmoeten en kan samenwerken, bijvoorbeeld met lokale bedrijven. Wethouder Gijs van Heeswijk: “De bedoeling is dat lokaal talent wordt ingezet om lokaal te leren. Een mooie manier ook om jonge talenten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en mogelijk meteen te verbinden met lokale bedrijven. We stellen een team samen van een aantal jongeren en een aantal marketing- en communicatie experts uit de regio. Zij gaan samen aan de slag om Maashorst op de kaart te zetten als ‘streek om te zijn’.” “En daar zijn we blij mee”, vult wethouder Jeroen van den Heuvel aan, “want we hebben veel te bieden op het gebied van natuur en vrijetijdsbesteding. En dat willen we graag delen. De jonge marketingtalenten kunnen ons helpen bij het realiseren van onze ambitie om de meest recreatieve gemeente van Brabant te worden!”

Campus: dé plek voor kansen

En als lokaal talent aanwezig is, zijn Campus Uden en Guus Daanen nooit ver weg. De ‘initiatiefgever’ van Campus Uden heeft de handen ineengeslagen met de gemeente om samen de jongeren te begeleiden in hun traject. Daanen: “Campus Uden is dé plek waar jongeren van gemeente Maashorst samen komen studeren, leren, verkennen, ontmoeten en zichzelf ontwikkelen. Door deze co-creatie zorgen we voor veel positieve energie, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Campus Uden neemt een coachende en begeleidende rol in het proces, als houvast voor de ontwikkeling van de jongeren, en zorgt voor de verbinding tussen alle stakeholders.”

Malou Verhagen, marketeer bij gemeente Maashorst en betrokken bij de opzet van de nieuwe S.I.L.O.: “Deze samenwerking tussen professionals, jongeren en de gemeente is vernieuwend en biedt veel mogelijkheden. In het hart van Campus Uden plaatsen we een kas – de ‘SILO’ - die dienst doet als fysieke werkplek en vergaarbak voor alle ideeën die letterlijk de Campus binnen komen wandelen. De eerste stappen in de samenstelling van het team zijn inmiddels gezet en de wervingscampagne is gestart. Talenten en professionals die willen deelnemen kunnen zich melden via de website van Campus Uden: www.campusuden.nl/silo (Deze link gaat naar een andere website) of Explore Maashorst: www.exploremaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?