Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Meld- en adviespunt zorg en overlast

Geplaatst op woensdag 19 april 2023

Misschien schrik je van iemand op straat die in de war lijkt, of maak je je zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. Hoewel er in dat soort situaties geen spoed is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen. Daarom is er het Meld- en adviespunt zorg en overlast: zodat de persoon om wie jij je zorgen maakt, de juiste hulp kan krijgen.

Het telefoonnummer van het Meldpunt in onze regio is 085 - 02 03 451.

Wie kan het Meldpunt bellen?

Iedereen kan het Meldpunt bellen. Je kunt niet anoniem bellen, maar wel anoniem blijven. Hiermee bedoelen we dat de persoon over wie je belt niet te weten komt wie de melding heeft gedaan.

Bij het Meldpunt kun je met een deskundige praten over de persoon om wie jij je zorgen maakt. Denk bijvoorbeeld aan een buurman die in de war lijkt en niet goed voor zichzelf of zijn huis zorgt. Aan een buurvrouw die steeds vaker met blote voeten op straat loopt en al een paar keer haar huissleutels kwijt was. Of aan iemand waarvan je weet dat hij schulden heeft, die je steeds minder ziet en zijn gordijnen dichthoudt.

Wanneer kun je het Meldpunt bellen?

Je kunt elke dag bellen. Het Meldpunt is ook in de avond, nacht en weekend bereikbaar als het niet kan wachten tot de volgende dag. Let op: bij een crisis- of noodsituatie bel je niet het Meldpunt, maar bel je 112.

Wat kun je zelf doen?

Als je je zorgen maakt om iemand, kun je soms zelf ook iets voor die persoon betekenen. Let hierbij altijd op je eigen veiligheid. Als iemand zich onvoorspelbaar of agressief gedraagt, bel dan de politie via 0900 - 8844. Als je je wel veilig voelt, kun je vragen hoe het met iemand gaat of zeggen dat je je zorgen maakt. Durf je de persoon niet in je eentje aan te spreken? Vraag dan iemand die je vertrouwt om met je mee te gaan.

Meer informatie over het Meld- en adviespunt zorg en overlast is te vinden op onze website www.gemeentemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?