Boekelsedijk wordt fietsstraat

Geplaatst op woensdag 26 april 2023

De Boekelsedijk tussen de tunnel onder de N264 en de Hoge Randweg is aan groot onderhoud toe. Maashorst maakt van de gelegenheid gebruik om de weg in te richten als fietsstraat. Het college van B en W heeft vandaag ingestemd met het ontwerp.

De wegconstructie van de Boekelsedijk is aan het einde van de levensduur en moet compleet vervangen worden. De weg wordt opnieuw ingericht, nu als fietsstraat. Dat betekent overigens niet dat er geen autoverkeer meer mag zijn. Autogebruik is toegestaan, maar dat wordt beperkt door de inrichting. Het asfalt wordt bijvoorbeeld rood, net als een fietspad of fietsstrook. Dat maakt goed duidelijk dat de auto er te gast is.

De fietsstraat is onderdeel van de route vanuit Volkel naar het centrum van Uden. Het ontwerp van de nieuwe inrichting is opgesteld samen met een klankbordgroep van omwonenden, het Fietsforum Uden, gebiedsplatform Uden Zuid en de Dorpsraad Volkel. Daarbij is gekeken naar hoe autoverkeer ontmoedigd kan worden om vanuit Velmolen Oost via Volkel het gebied te verlaten. Want dat wordt door veel bewoners gezien als ongewenst verkeer.

Wethouder Jeroen van den Heuvel (Beheer en inrichting openbare ruimte, Duurzaamheid): “Fietsers hebben in Maashorst een streepje voor, zo is afgesproken in ons bestuursakkoord. Met dit ontwerp is meteen duidelijk waar de fiets voorrang heeft. Fietsers krijgen de ruimte in deze veelgebruikte route tussen Volkel en het centrum van Uden; een goede reden om de auto vaker te laten staan.”

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?