253 nieuwe woningen in 2022

Geplaatst op woensdag 10 mei 2023

Binnen gemeente Maashorst konden vorig jaar 253 huishoudens een nieuw huis betrekken. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we mooi op schema”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

Er is een grote behoefte aan woningen. Maashorst wil in deze collegeperiode dan ook duizend nieuwe huizen toevoegen. Vorig jaar er zijn in de gemeente 253 nieuw opgeleverd. In alle kernen zijn huizen gebouwd, de meeste in Uden. Daarnaast zijn er vorig jaar in Zeeland 32 huizen bij gekomen, in Schaijk 11 en in totaal 12 in Reek, Odiliapeel en Volkel.

Volgend jaar meer?

Ook dit jaar worden in een aantal grote projecten weer woningen opgeleverd. Alleen voor de kern Uden zijn dat er al zo’n 200. Voor Schaijk meer dan 50 (onder andere Hoekstraat en Repellaan) en in Zeeland en Volkel elk zo’n 20. In Odiliapeel en Reek gaat het om 4 of 5 woningen. Voor de volgende jaren zijn uiteraard ook al plannen in voorbereiding, weet wethouder Franko van Lankvelt. In Uden maakt Maashorst in De Ruiter momenteel de grond bouwrijp voor 165 woningen. En in Volkel wordt in 2024 de grond in bouwrijp gemaakt in Niemeskant. Daar worden in de loop van een aantal jaren 186 woningen gebouwd. “In nieuwe plannen blijven we uiteraard aandacht houden voor woningen voor bijzondere doelgroepen, sociale huur en betaalbare koopwoningen”, aldus wethouder Franko van Lankvelt. Hij besluit: “Inmiddels zien we de eerste resultaten van onze woningbouw-versnellingsagenda. We gaan er dan ook vanuit dat we de komende jaren meer woningen kunnen gaan bouwen.”

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?