253 nieuwe woningen in 2022

Geplaatst op woensdag 10 mei 2023

Binnen gemeente Maashorst konden vorig jaar 253 huishoudens een nieuw huis betrekken. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we mooi op schema”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

Er is een grote behoefte aan woningen. Maashorst wil in deze collegeperiode dan ook duizend nieuwe huizen toevoegen. Vorig jaar er zijn in de gemeente 253 nieuw opgeleverd. In alle kernen zijn huizen gebouwd, de meeste in Uden. Daarnaast zijn er vorig jaar in Zeeland 32 huizen bij gekomen, in Schaijk 11 en in totaal 12 in Reek, Odiliapeel en Volkel.

Volgend jaar meer?

Ook dit jaar worden in een aantal grote projecten weer woningen opgeleverd. Alleen voor de kern Uden zijn dat er al zo’n 200. Voor Schaijk meer dan 50 (onder andere Hoekstraat en Repellaan) en in Zeeland en Volkel elk zo’n 20. In Odiliapeel en Reek gaat het om 4 of 5 woningen. Voor de volgende jaren zijn uiteraard ook al plannen in voorbereiding, weet wethouder Franko van Lankvelt. In Uden maakt Maashorst in De Ruiter momenteel de grond bouwrijp voor 165 woningen. En in Volkel wordt in 2024 de grond in bouwrijp gemaakt in Niemeskant. Daar worden in de loop van een aantal jaren 186 woningen gebouwd. “In nieuwe plannen blijven we uiteraard aandacht houden voor woningen voor bijzondere doelgroepen, sociale huur en betaalbare koopwoningen”, aldus wethouder Franko van Lankvelt. Hij besluit: “Inmiddels zien we de eerste resultaten van onze woningbouw-versnellingsagenda. We gaan er dan ook vanuit dat we de komende jaren meer woningen kunnen gaan bouwen.”

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.