Onderzoek naar woonwensen

Geplaatst op woensdag 10 mei 2023

Maashorst gaat onderzoeken wat de wensen van inwoners voor een woning zijn. Daarom krijgen ruim 10.000 huishoudens deze week een uitnodiging om mee te doen aan dit onderzoek.

Er is veel vraag naar woningen in gemeente Maashorst. Daarom is het ook niet altijd even makkelijk om aan een betaalbare huur- of koopwoning te komen. Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen): “Samen met woningcorporaties en marktpartijen willen wij zo veel mogelijk nieuwe woningen bouwen. Samen zorgen we er zo voor dat zo veel mogelijk mensen passend en betaalbaar kunnen wonen.”

Maar dan moeten we natuurlijk wel weten wat de wensen van de inwoners van Maashorst zijn. Daarom gaan we dat onderzoeken. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we voor het woonbeleid. Dat beleid stelt de gemeenteraad vast. En dat beleid is dan weer de basis voor het opstarten van nieuwe woningbouwprojecten. Daarmee is het tekort aan huizen natuurlijk niet meteen weggewerkt. Maar we blijven ons ervoor inzetten dat onze inwoners prettig kunnen wonen, in een huis dat bij hun behoefte past.

Deze week krijgen ruim 10.000 huishoudens in onze gemeente een brief met een link naar de vragenlijst. Heb je geen brief gehad, maar wil je wel meedoen? Vul dan de vragenlijst in op www.gemeentemaashorst.nl/woonwensenonderzoek (Deze link gaat naar een andere website). De uitkomsten van het onderzoek, verzameld door onderzoeksbureau Research 2Evolve, worden later dit jaar op onze website bekendgemaakt.

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?