Wiltec behaalt hoogst mogelijke keurmerk als sociale ondernemer

Geplaatst op vrijdag 26 mei 2023

Wiltec in Uden werd onlangs gecertificeerd voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze ontvingen daarvoor het hoogste mogelijke keurmerk: PSO-trede 3 (Prestatieladder Socialer Ondernemen). Wiltec is leverancier van werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en kantoorartikelen, en het bedrijf levert oplossingen voor oppervlakte-, lucht- en applicatietechniek. Er werken zo’n 400 medewerkers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wiltec heeft onlangs de hoogste trede bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is een meetinstrument waarmee bedrijven kunnen laten zien in welke mate ze investeren in mensen uit kwetsbare groepen. Gijs van Heeswijk: “Prachtig dat Wiltec dit heeft bereikt. Een mooi voorbeeld van sociaal ondernemen in onze gemeente. Iedereen moet namelijk kunnen meedoen, vinden we. Ook de mensen die nét wat meer begeleiding nodig hebben of bijvoorbeeld een specifieke inrichting van hun werkplek. Wiltec mag trots zijn; dit is de hoogst mogelijke fase van certificering.”

Sociaal ondernemen

Gemeente Maashorst wil zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Daarom verplicht de gemeente bijvoorbeeld haar opdrachtnemers om een deel van de opdrachtsom te besteden aan het bieden van werkgelegenheid aan mensen uit kwetsbare groepen. Met een PSO-certificaat toont een opdrachtnemer aan dat hij duurzaam voldoet aan deze eis. Om bedrijven te ondersteunen zo’n certificering te behalen, stelt Maashorst vouchers van 500 euro beschikbaar. Wiltec koos ervoor om met die voucher de deskundigheid in te roepen van Guus Weitzel, coördinator social return en PSO-adviseur bij IBN. 

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?