Ontwerpbestemmingplan Leeuweriksweg: 125 woningen aan de rand van centrum Uden

Geplaatst op woensdag 31 mei 2023

Het college van B en W heeft vandaag het ontwerpbestemmingplan hoek Leeuweriksweg – Land van Ravensteinstraat vastgesteld. Dat moet de bouw van 125 woningen mogelijk maken, en ruimtes voor(paramedische) zorg. Die komen op de plek in Uden waar nu nog het voormalig politiebureau, de brandweerkazerne en basisschool De Klimboom staan.

Het plangebied ligt aan de rand van het centrum van Uden, tussen de Leeuweriksweg en de Land van Ravensteinstraat. Ongeveer de helft van de woningen is straks in het betaalbare huur- en koopsegment. Daarnaast komen er middeldure huurwoningen, betaalbare koopappartementen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Het plan met de naam ‘Connect’, van Jansen de Jong Projectontwikkeling en Hurks, voorziet ook in ruimtes voor (para)medische zorg, een buurtkamer en een halfverdiepte parkeergarage. Verder wordt met dit ontwerpbestemmingplan de herinrichting van de toekomstige openbare ruimte mogelijk gemaakt. Omwonenden en andere belanghebbenden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van dit project.

“Het ontwerp van dit plan is innovatief, duurzaam en toekomstgericht”, zegt de enthousiaste wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen). “Mooi dat we hiermee weer een stap kunnen maken in het realiseren van meer woningen voor Maashorst. Met dit plan bouwen we voor verschillende doelgroepen. Dat past ook in de ambities die we hebben in het kader van de woningbouwversneller.”

Het college heeft nu het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Het ligt vanaf 8 juni ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. Naar verwachting stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan definitief vast in het najaar van 2023. De werkzaamheden kunnen dan beginnen in 2025. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?