Nieuw Register Sociale Hygiëne sinds 1 juli 2023

Geplaatst op vrijdag 7 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt het Register Sociale Hygiëne beheerd door de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). Ook verzorgt Lcsh de erkenning van diploma’s Sociale Hygiëne vanaf dat moment. Als je voor 1 juli een diploma Sociale Hygiëne hebt gehaald, wordt je automatisch overgeschreven. Maar let op: je moet zelf de overschrijving bevestigen. Doe je dit niet, dan vervalt je registratie 5 jaar na 1 juli 2023. Het herbevestigen kan vanaf 1 juli op de nieuwe website: www.registersocialehygiëne.nl (Deze link gaat naar een andere website). Zonder herbevestiging vervalt de inschrijving in het nieuwe register na 5 jaar.

De belangrijkste punten op een rij:

• Ben je voor 1 juli 2023 geregistreerd in het Register sociale hygiëne? Bevestig dan ná 1 juli 2023 je registratie via de website van de Lcsh (Deze link gaat naar een andere website)
  • Je huidige registratie blijft geldig tot de bevestiging. Je hebt na 1 juli 5 jaar de tijd om je registratie te bevestigen. Daarna vervallen alle niet bevestigde registraties.
  • De bevestiging van je registratie is kosteloos.

Nieuw Register Sociale Hygiëne

Een nieuw Register Sociale Hygiëne is nodig, omdat het oude register niet meer actueel was. Het nieuwe register heeft een koppeling met het Basisregister Persoonsgegevens (BRP). Iedereen die met DigiD inlogt en zich registreert, staat daarmee automatisch goed in het register. Wijzigen in het BRP worden automatisch doorgevoerd in het register. Zo blijft het register actueel en kan iedereen die het register gebruikt ervan op aan dat de gegevens kloppen. Dit is iets wat de LEC-SVH niet op die manier kon doen. Door herbevestiging van registraties van voor 1 juli 2023 verplicht te stellen, wordt het oude bestand opgeschoond.

• Samen werken aan veiligheid

30 mei 2024 - Zaterdag 1 juni word je op de Markt in Uden ondergedompeld in het thema veiligheid. Onder andere brandweer, politie, defensie, reddingsbrigade en Regionale Ambulancevoorziening staan van 10.00 tot 16.00 uur paraat. Ze geven unieke demo's, tips en vertellen hoe jij zelf kan bijdragen aan een veiligere leefomgeving.

• Niemeskant: 186 woningen voor Volkel (Besluit)

30 mei 2024 - Het college van B en W van Maashorst heeft deze week besloten het bestemmingsplan voor Niemeskant aan te bieden aan de gemeenteraad. Als de raad ermee instemt, maakt dat de weg vrij voor de bouw van 186 woningen in Volkel.

• Tijdelijk exploitatieverbod kinderopvang XXS opgeheven

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W van Maashorst het voorgenomen tijdelijk exploitatieverbod van kinderopvang XXS in Uden opgeheven.

• Maashorst bezorgt Sporthal de Stigt duurzaamheidsboost

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W ingestemd met de verduurzaming van Sporthal de Stigt in Uden, die uiteindelijk moet leiden tot een energie-neutrale sporthal. Voor de beoogde duurzaamheidsstappen moet de raad nog wel akkoord gaan met een bruto krediet van € 477.000,-.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?