Nieuw Register Sociale Hygiëne sinds 1 juli 2023

Geplaatst op vrijdag 7 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt het Register Sociale Hygiëne beheerd door de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). Ook verzorgt Lcsh de erkenning van diploma’s Sociale Hygiëne vanaf dat moment. Als je voor 1 juli een diploma Sociale Hygiëne hebt gehaald, wordt je automatisch overgeschreven. Maar let op: je moet zelf de overschrijving bevestigen. Doe je dit niet, dan vervalt je registratie 5 jaar na 1 juli 2023. Het herbevestigen kan vanaf 1 juli op de nieuwe website: www.registersocialehygiëne.nl (Deze link gaat naar een andere website). Zonder herbevestiging vervalt de inschrijving in het nieuwe register na 5 jaar.

De belangrijkste punten op een rij:

• Ben je voor 1 juli 2023 geregistreerd in het Register sociale hygiëne? Bevestig dan ná 1 juli 2023 je registratie via de website van de Lcsh (Deze link gaat naar een andere website)
  • Je huidige registratie blijft geldig tot de bevestiging. Je hebt na 1 juli 5 jaar de tijd om je registratie te bevestigen. Daarna vervallen alle niet bevestigde registraties.
  • De bevestiging van je registratie is kosteloos.

Nieuw Register Sociale Hygiëne

Een nieuw Register Sociale Hygiëne is nodig, omdat het oude register niet meer actueel was. Het nieuwe register heeft een koppeling met het Basisregister Persoonsgegevens (BRP). Iedereen die met DigiD inlogt en zich registreert, staat daarmee automatisch goed in het register. Wijzigen in het BRP worden automatisch doorgevoerd in het register. Zo blijft het register actueel en kan iedereen die het register gebruikt ervan op aan dat de gegevens kloppen. Dit is iets wat de LEC-SVH niet op die manier kon doen. Door herbevestiging van registraties van voor 1 juli 2023 verplicht te stellen, wordt het oude bestand opgeschoond.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.