Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Nulmeting evaluatie gemeente Maashorst afgerond

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2023

Bij de vorming van de gemeente Maashorst heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opdracht gegeven tot een evaluatie (binnen drie jaar na de herindelingsdatum) om  aan de beide Kamers te rapporteren hoe de nieuwe gemeente functioneert.

Onafhankelijk Bureau Berenschot heeft inmiddels de tweede fase van deze evaluatie - de nulmeting - afgerond.

Bekijk de nulmeting gemeente Maashorst uitgewerkt door Berenschot (PDF, 1.8 MB)

De evaluatie vindt plaats tussen april 2022 en september 2024 en bestaat uit drie fases:

  • Fase 1: Evaluatieontwerp (2022, april t/m juni)
    Een beschrijving van de aanleiding en scope van het onderzoek, het evaluatiekader en de onderzoeksactiviteiten die behoren tot het onderzoek.
  • Fase 2: Nulmeting (2022, juli t/m december)
    Een eerste ‘meting’, op basis waarvan in 2024 de voortgang/ontwikkeling van de gemeente Maashorst in beeld kan worden gebracht.
  • Fase 3: Evaluatie (2024, april t/m september)

Uitgangspositie

In het jaar 2024 vindt de daadwerkelijke evaluatie (of 1-meting) plaats. De ontwikkeling die de gemeente Maashorst heeft doorgemaakt ten opzichte van de uitgangssituatie en de resultaten die daarbij zijn gerealiseerd wordt geëvalueerd. Met de nulmeting is de uitgangssituatie van de gemeente Maashorst in kaart gebracht. Op basis van die uitgangssituatie wordt dan in 2024 tijdens de daadwerkelijke evaluatie (of 1-meting) bekeken hoe de nieuwe gemeente Maashorst functioneert.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?