SILO opent dan nu écht haar deuren

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2023

Afgelopen woensdag 5 juli heeft SILO haar deuren officieel geopend. Onder het toeziend oog van genodigden, vrienden, familie en andere nieuwsgierigen werd het nieuwe, gedurfde concept aan iedereen uitgelegd.

SILO is een samenwerking tussen Campus Uden en gemeente Maashorst en staat voor Social Innovation and Learning Organization. Het team van SILO bestaat uit vier ‘Rising Stars’ die de marketing voor Explore Maashorst voor hun rekening gaan nemen.

Unieke kans

De aftrap van de avond werd gedaan door Guus Daanen, intiatiefgever bij Campus Uden. ‘’Wat wij gaan doen, in deze samenstelling, wordt nog nergens in Nederland zo gedaan. De opdrachten worden meestal neergelegd bij de gevestigde bureaus, waardoor jong talent niet in beeld komt. Wij bieden de jongeren hiermee echt een unieke kans’’, zegt Daanen.

De vier jonge enthousiastelingen worden begeleid, ondersteund en geholpen door experts op verschillende vakgebieden. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan vakinhoudelijke feedback op bijvoorbeeld gemaakte foto’s of geschreven teksten. Of hulp krijgen bij het opzetten van een marketingcampagne of strategie. Dit om zo, stap voor stap, klaargestoomd te worden voor het echte werkveld.

Openingswoord SILOWethouder Jeroen van den Heuvel deed tijdens de opening met een kort woordje ook een duit in het zakje. ‘’Met hetgeen wat wij hiermee in werking zetten, laten wij zien dat wij lef hebben. Dat is voor onze gemeente een belangrijke kernwaarde.’’

Rising Stars

Kas bij de CampusDe vier Rising Stars, die hun fysieke intrek hebben genomen bij de nieuwe kas bij Campus Uden, hielden ieder ook een eigen praatje. Rising Star Valentijn van der Hoeven: ‘’Vanaf vandaag stappen wij SILO officieel binnen. Een plek waar onze ideeën de hoogte in schieten en creativiteit niet in te kaderen is. Ik kijk ontzettend uit naar de uitdagingen die wij mogen gaan tackelen.’’

Aan het eind van de avond kregen alle aanwezigen een klein presentje mee. Een klein zakje met graankorrels. ‘’Het is echt een symbolisch cadeautje. Graankorrels moeten groeien. En dat moeten de Rising Stars ook‘’, aldus Sam van den Elzen, Rising Star.

Kom gerust langs voor een kopje koffie in onze kas bij ’t Handelshuys (Podiumhuys) Udenseweg 2, Uden

Wouter Frijns
Rising Star SILO Maashorst

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.