Binnenkort ontvang je berichten over je buurt in je inbox

Geplaatst op vrijdag 8 september 2023

Veel besluiten die de overheid neemt, hebben direct invloed op je stad, dorp of buurt. Welke verbouwing willen de buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in je straat gekapt worden? Je gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvang je deze elke week via de e-mail. Met deze e-mail wil de overheid je beter informeren over zaken die spelen in je eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe je inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt. Via MijnOverheid kun je instellen hoe vaak je de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan.

Wil je geen e-mails ontvangen? Dan kun je je direct en eenvoudig weer afmelden. Je ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat je makkelijk en snel toegang hebt tot de informatie.

Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij je te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat je op een link klikt.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.