Binnenkort ontvang je berichten over je buurt in je inbox

Geplaatst op vrijdag 8 september 2023

Veel besluiten die de overheid neemt, hebben direct invloed op je stad, dorp of buurt. Welke verbouwing willen de buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in je straat gekapt worden? Je gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvang je deze elke week via de e-mail. Met deze e-mail wil de overheid je beter informeren over zaken die spelen in je eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe je inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt. Via MijnOverheid kun je instellen hoe vaak je de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan.

Wil je geen e-mails ontvangen? Dan kun je je direct en eenvoudig weer afmelden. Je ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat je makkelijk en snel toegang hebt tot de informatie.

Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij je te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat je op een link klikt.

• Samen werken aan veiligheid

30 mei 2024 - Zaterdag 1 juni word je op de Markt in Uden ondergedompeld in het thema veiligheid. Onder andere brandweer, politie, defensie, reddingsbrigade en Regionale Ambulancevoorziening staan van 10.00 tot 16.00 uur paraat. Ze geven unieke demo's, tips en vertellen hoe jij zelf kan bijdragen aan een veiligere leefomgeving.

• Niemeskant: 186 woningen voor Volkel (Besluit)

30 mei 2024 - Het college van B en W van Maashorst heeft deze week besloten het bestemmingsplan voor Niemeskant aan te bieden aan de gemeenteraad. Als de raad ermee instemt, maakt dat de weg vrij voor de bouw van 186 woningen in Volkel.

• Tijdelijk exploitatieverbod kinderopvang XXS opgeheven

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W van Maashorst het voorgenomen tijdelijk exploitatieverbod van kinderopvang XXS in Uden opgeheven.

• Maashorst bezorgt Sporthal de Stigt duurzaamheidsboost

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W ingestemd met de verduurzaming van Sporthal de Stigt in Uden, die uiteindelijk moet leiden tot een energie-neutrale sporthal. Voor de beoogde duurzaamheidsstappen moet de raad nog wel akkoord gaan met een bruto krediet van € 477.000,-.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?