Archief voormalige gemeente Uden openbaar

Geplaatst op dinsdag 12 september 2023

Op 31 augustus is het papieren archief van de voormalige gemeente Uden overgebracht naar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in Den Bosch. Het gaat om stukken uit de jaren 1981 tot en met 2000. Deze zijn vanaf nu openbaar toegankelijk bij het BHIC.

Het archief is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de voormalige gemeente  Uden. Zo is Uden in die periode gegroeid van ± 33 naar ± 39 duizend inwoners en zijn samenwerking en herindeling belangrijke  onderwerpen. Ook de archieven van Stichting Exploitatie Sportaccommodaties, Vereniging voor Openbaar Onderwijs Uden en Stichting Volkshuisvesting Uden maken onderdeel uit van dit archief. 

Archief raadplegen

Wil je het archief raadplegen? Dan kan je hiervoor contact opnemen met het BHIC, telefoon 073- 6818500 of e-mail: info@bhic.nl.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?