Sportieve en creatieve proeflessen voor jong en oud

Geplaatst op dinsdag 12 september 2023

Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Maashorst. Volgende week ontvangen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer verschillende sport- en cultuuractiviteiten ontdekken. Voor 55-plussers uit de gemeente is er een activiteitengids samengesteld met leuke culturele en sportieve activiteiten.

Van atletiek en turnen tot en met schilderen en koken: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Maashorst ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Deze week ontvangen ze het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken. Daarnaast vinden 55-plussers op diverse plekken in de gemeente de nieuwe Max Vitaal activiteitengids. De gids is onder andere terug te vinden in dorpshuizen en huisartsen en kan daarnaast worden opgehaald bij Missie Maashorst.

Kennismaken met sport en cultuur

Max Vitaal en Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Maashorst in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Harold van den Broek, wethouder Sport van de gemeente Maashorst: “Sporten, bewegen en cultuur dragen bij aan positieve gezondheid, en dat vinden we in Maashorst heel belangrijk. Voor
iedereen, en zeker ook voor jongeren. De Sjorsboekjes en de boekjes over Max Vitaal spelen daar een belangrijke rol in, want het is mooi als onze inwoners kunnen proberen wat bij ze past en welke sport of activiteit ze het leukst vinden. Er staat voldoende aanbod in, in alle kernen, voor elk wat wils. Ik hoop dat onze jeugd veel plezier heeft met zoeken naar een fijne sport, en dat ze daarna met veel plezier bewegen.” 

De Sjors- en Maxformule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt  ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportclub of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

‘Ook dit jaar hopen we weer op veel aanmeldingen, zodat kinderen én 55-plussers ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn’, aldus Lieke Reinders van Missie Maashorst. De inschrijving opent in de Nationale Sportweek, op 20 september om 15.00 uur. Inschrijven kan via www.missiemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?